Oostende pakt vier weken lang uit met een trailrun parcours in Sportpark De Schorre

Stad Oostende installeert tijdens de Vlaamse loopweken voor scholen een trailrun parcous in Sportpark De Schorre. Buiten de schooltijd is het parcours vrij toegankelijk.

De ‘Vlaamse loopweken’ van maandag 19 september tot vrijdag 14 oktober vormen het startschot voor het nieuwe schoolsportjaar waarbij Stad Oostende, Sport Vlaanderen en schoolsportpromotor ‘MOEV’ de handen in elkaar slaan om de leerlingen op een toffe manier te doen bewegen. De nadruk ligt in deze periode op het aanbieden van alternatieve loopvormen in plaats van de traditionele veldlopen, zodat nog meer kinderen en jongeren de kans krijgen om zich sportief uit te leven.

Voor iedereen toegankelijk

Stad Oostende installeerde daarom een trailrun parcours in Sportpark De Schorre waar de leerlingen natuurlijke hindernissen en tal van kunstmatige obstakels op hun pad vinden zoals monkey bars, steile hellingen, klimnetten en muren. Na de schooluren en tijdens de weekends is het trailrun parcours voor iedereen vrij toegankelijk, waardoor het een mooie uitdaging vormt voor sportieve gezinnen en joggers. Eén volledige ronde is 1,5 km.

De Vlaamse loopweken maken deel uit van het Europees project 'European School Sport Day', waarbij kinderen en jongeren in beweging brengen centraal staat. De Europese Week van de Sport loopt dit jaar van 22 tot 29 september 2022.

Downloads

Gepubliceerd op woensdag 14 september 2022 11.34 u.