The Crystal Ship kleurt Oostendse glascontainers

Oostende is weer enkele spectaculaire street art werken rijker. Het Berlijns collectief Mentalgassi gaf een tiental Oostendse glascontainers letterlijk een nieuw gezicht. De Italiaanse artiest Roberto Ciredz kleurde dan weer een gigantische parkeergarage onder handen.

Oostende is weer enkele spectaculaire street art werken rijker. Met werk van Mentalgassi en Roberto Ciredz breidde de The Crystal Ship verder uit.

Het Berlijns collectief Mentalgassi is er naar eigen zeggen op gebrand om mensen te doen lachen. En het doet dat in hoofdzaak door karakterkoppen of gekke bekken te fotograferen, die op gigantische vellen papier te drukken, en daarmee palen, hekken, glascontainers en andere urbane attributen vol te plakken. Er zit ook best wat activisme in hun werk, maar ze gaan in de eerste plaats voor een guitige mix van humor en anarchisme.

Roberto Ciredz is in zekere zin een hedendaagse landschapsschilder. Hij gebruikt stedelijke canvassen om vaak abstracte, maar telkens ook adembenemende landschappen te schilderen waar de zee geregeld een onmiskenbare invloed op uitoefent. Een beetje zoals op zijn leven: Ciredz is afkomstig van Sardinië. Zijn werk draait ook echt rond de relatie die we vandaag hebben (of zouden moeten hebben) met de natuur rondom ons.

Meer info op www.thecrystalship.org 

Gepubliceerd op dinsdag 17 augustus 2021 14.31 u.