Randparking is open tijdens zomermaanden

Tijdens de zomerperiode zal je opnieuw kunnen parkeren op de strandparking ter hoogte van de Stapelhuisstraat en de Camerlincksstraat.

Omdat er tijdens de vakantieperiode heel wat bezoekers met de wagen afzakken naar Oostende, kent de stad tijdens de zomer een hoge parkeerdruk. De Stad creëert extra parkeerruimte door de randparking (eerder bekend als strandparking) ter hoogte van de Stapelhuisstraat en de Camerlincksstraat opnieuw te openen.

Gratis parkeren

In tegenstelling tot eerdere jaren kan je er elke dag gratis parkeren vanaf zaterdag 25 juni tot en met zondag 4 september 2022. Bestuurders kunnen ook hun wagen voor een langere periode achterlaten.

Om het parkeren vlot en veilig te laten verlopen, brengen medewerkers van Stad Oostende grondsignalisatie aan met verwijderbare verf. Er is plaats voor bijna 800 wagens.

Tijdelijke bushalte

Vervoersmaatschappij De Lijn plaatst een tijdelijke halte in de Stapelhuisstraat zodat mensen de bus naar het centrum kunnen nemen. Aan de ingang kun je de bus 4 of bus 9 naar het centrum nemen of te voet (1,8 km) naar de stad trekken.

Uurregeling bussen De Lijn:

  • Laatste bus centrum > parking: 22.37 uur (vanaf Marie-Joséplein) / 22.41 uur (vanaf Station Oostende)
  • Eerste bus centrum > parking: 4.57 uur (weekdagen vanaf Station Oostende) / 6.15 uur (zaterdagen vanaf Station Oostende) / 7.55 uur (zondagen vanaf Station Oostende)
  • Routeplanner De Lijn (halte 'Stapelhuis')
Gepubliceerd op donderdag 16 juni 2022 13.31 u.