Expo Stille Levens

Expo Stille Levens

Voor de expo ‘Stille levens’ onderzoekt kunstenaar Koen Broucke op een artistieke manier de vele onzichtbare en ongekende verzamelingen in een stad als Oostende, in het bijzonder van strandjutters. 

Broucke ging op zoek naar de verhalen en levens achter deze bizarre en hybride verzamelingen. De vreugde waarmee een kind schelpen verzamelt of het verdriet bij het verlies van een geliefkoosd speelgoedje of een trouwring in het zand: de achterliggende emoties zitten in deze objecten vervat.

Als curator van de expo liet Koen Broucke zich inspireren door het werk 'Stilleven met schelpen, flesje laudanum en pillendoosje' van Léon Spilliaert. Hij nodigde meer dan 40 kunstenaars uit om hierop een visueel antwoord te geven. Groei en verval van verzamelingen vormt de rode draad door de expo. Het resultaat is te zien in de Venetiaanse Gaanderijen van 18 februari tot 21 mei 2023.

 

KOOP HIER JE TICKETS!

 

Met werk van: 

Joseph Neutens, Léon Spilliaert, Jean Brusselmans, Constant Permeke, George van Raemdonck, Jan Cockx, Giorgio Morandi, Marc Mendelson, Karel Dierickx, Jacques ViletJan Vanriet, Werner WattyRonald De PreterReniere&Depla, Xavier Tricot, Eric Leon, Herman BellaertJan De Maesschalck, William Ploegaert, Herr Seele, Caroline AlidaBart Vandevijvere, Karin Pierloot, Leen Van RossemKoen BrouckeLode Laperre, Matthieu Lobelle, Steven Decroos, Yves Beaumont, Yves Velter, Chris Meulemans, Erwin Cattoor, Hans Defer, Stief DeSmet, Sofie MullerNico Vaerewijck, Gerrit LM Vermeiren SE, Karel Wouters, Hannes Couvreur, Ritsart GobynBram Van Breda.


Podcast Stille levens

Wouter Deprez en Koen Broucke maakten een podcast rond een merkwaardige strandvondst van door het zeewater aangetaste Turkse liefdesbrieven. Wouters verhaal en speculaties vormen het uitgangspunt van de podcast die je bij deze tentoonstelling kan beluisteren.

 

Beluister hier de podcast 

 


Extra activiteiten

Mu-zee-um organiseert enkele leuke activiteiten voor jong én minder jong. Net als in een echt labo staat het experiment voorop met 'Stille levens' als inspiratiebron. Proeven van kunst en cultuur, daar gaat het om. In een rist aan gevarieerde workshops en ateliers worden allerlei technieken ontdekt. Aanstormend talent en gevestigde waarden begeleiden deze trajecten. 

 • donderdag 27 april 2023, van 9.30-11.00 uur:  Labo mini voelspriet. Voor kinderen tussen 0-3 jaar vergezeld door een volwassene.
 • 11 mei 2023, van 11.00-12.24 uur: Labo 12u24. Rondleiding met atelier voor volwassenen. Meer informatie volgt.

Voordeel via UiTPAS

Met UiTPAS geniet je extra voordelen bij de expo:

 • Op zondag 2 april 2023 om 14.30 uur kan je individueel aansluiten op een instaprondleiding. Wij zorgen voor de gids, jij hoeft enkel je plaats te reserveren. Plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij!
  VOLZET
 • Op zondag 7 mei 2023 om 14.30 uur kan je individueel aansluiten op een instaprondleiding. Wij zorgen voor de gids, jij hoeft enkel je plaats te reserveren. Plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij!
  Ik wil mee met de instaprondleiding op 7 mei
 • Heb je 90 punten op je UiTPAS staan? Dan kan je een gids boeken die je in groep meeneemt doorheen de expo. Dit voordeel is mogelijk voor groepen vanaf 10 personen.
  Ik wil een gids voor mijn groep!

 

Wat is UiTPAS precies en hoe kan je het gebruiken?


Praktische informatie

 

Waar

Venetiaanse Gaanderijen
Hoek Zeedijk/Parijsstraat
8400 Oostende

Openingstijden

18.02.2023 – 21.05.2023
dinsdag t.e.m. zondag: 14.00 – 17.00 uur
ook op feestdagen

Toegang

 • basisprijs 5 euro
 • reductietarief 2,50 euro
  studenten t.e.m. 25 jaar, personen met een beperking (+ 1 begeleider aan zelfde tarief), vrienden Mu.ZEE, personeel van de stad Oostende*
 • UiTPAS-kansentarief 1 euro
 • Gratis voor kinderen en jongeren t.e.m. 18 jaar of in ruil voor 15 UiTPAS-punten

*De bewijsstukken die recht geven op de reductietarieven of gratis tarief mee te brengen moeten op vraag vertoond worden aan de ingang.

Hier koop je snel, gemakkelijk en veilig jouw tickets online. Telefonische reservaties kunnen via het UiTloket op het nummer 059 25 81 41. Ook aan de onthaalbalies van de Venetiaanse Gaanderijen, het UiTloket en Toerisme Oostende kan je terecht voor een ticket. 

Koop hier je tickets online

 


Groepsbezoeken

Je kan de tentoonstelling in groep bezoeken na reservatie. Dit kan, met of zonder gids, telkens van dinsdag tot zondag, om 14.30 uur of om 15.30 uur. Een aanvraag buiten de openingsuren is mogelijk op op donderdag-, vrijdag en zondagmorgen om 9.00 uur of 10.30 uur, mits met een meerprijs van 20 euro (forfait per groep).

Reserveer hier je groepsbezoek

 

Toegankelijkheid 

De Venetiaanse Gaanderijen verwelkomt graag bezoekers met een beperkte mobiliteit.
Kom je met een begeleider, meld je dan aan bij de balie van de Venetiaanse Gaanderijen, zijde Zeedijk. Kom je alleen en heb je assistentie nodig? Bel (tijdens de openingsuren van de tentoonstelling) naar het nummer 059 80 13 30.

Voor mensen zonder smartphone en voor doven of slechthorden werden de scripts van de podcast getranscribeerd. Je kan ze raadplegen op de website, of op papier tijdens je bezoek aan de expo. Vraag ernaar aan de balie van de Venetiaanse Gaanderijen. 

Bereikbaarheid

Te voet, met de fiets, of liever met het openbaar vervoer? Alle informatie over fietsverhuur, dienstregelingen of parkeren kan je hier raadplegen. 

Wijs me de weg!

 

Organisatie en ticketvoorwaarden

Heb je nog een vraag? Neem gerust contact op met het UiTloket.

Vindictivelaan 1
8400 Oostende
T 059 25 81 41
uit@oostende.be

Ticketvoorwaarden: 
 • Tickets worden niet geruild, noch terugbetaald.
 • Tickets doorverkopen is in principe verboden. Het is alleen toegelaten om occasioneel door te verkopen en dat zonder winst te maken.
 • Gratis, promotionele of bevoorrechtte tickets mogen in geen enkel geval doorverkocht worden.
 • Meer info? Lees hier de uitgebreide ticketvoorwaarden van het UiTloket
 • Ritsart Gobyn, Zonder titel (C.D. Friedrich IV)
  Ritsart Gobyn, Zonder titel (C.D. Friedrich IV)