Wedstrijd Stadsfotograaf 2024

Wedstrijd Stadsfotograaf 2024

Heb je een passie voor fotografie en wil je met jouw beelden Oostende op een persoonlijke manier interpreteren? Dan is de wedstrijd Stadsfotograaf misschien wel voor jou. Voor de 4de maal op rij organiseren we een fotografiewedstrijd voor professionele en amateurfotografen vanaf 18 jaar.

Word jij de opvolger van stadsfotograaf Jürgen Vanhoof? 

Stad Oostende schrijft een fotografiewedstrijd uit voor alle professionele en amateurfotografen vanaf 18 jaar. De winnaar volgt Jürgen Vanhoof op en mag zich een jaar lang 'Stadsfotograaf van Oostende' noemen. 

Behalve de eer en een eigen tentoonstelling in de Nieuwe Gaanderijen krijgt de titelhouder ook een geldprijs van 1.500 euro

Jouw opdracht?

Laat je inspireren door James Ensor: de man, zijn werk, zijn masker, zijn stad… Wil je één van zijn kunstwerken herinterpreteren, baadt je werk in een Ensoriaanse sfeer of zit er in jouw foto’s een kleine knipoog naar de kunstenaar?

Op zoek naar inspiratie? Ga zeker eens een kijkje nemen in het Ensorhuis. De plek waar de kunstenaar woonde en werkte vanaf 1917 tot aan zijn dood is in originele staat gebleven, en kan je nog steeds bezoeken. Trek je liever de stad in? Dan kan je met de Ensorwandeling de nauwe band ontdekken tussen de kunstenaar en zijn Oostende.  

Ik doe mee!

Deelnemen kan door (maximum 10) digitale foto's in te sturen. De foto’s moeten genomen zijn in Oostende tussen 1 maart 2023 en 30 september 2023. De jury bestaande uit Nick Decombel, Jelle Vermeersch, Peter Defurne en Kim Vlaeminck selecteert 27 foto's die in de Anglicaanse Kerk zullen worden getoond. Uit de genomineerde fotografen kiest de jury één winnaar. Die krijgt een eigen tentoonstelling in de Nieuwe Gaanderijen. 

Praktisch 

  • De foto's moeten genomen zijn in Oostende tussen 1 maart 2023 en 30 september 2023
  • Foto's die aan de opdracht voldoen kan je indienen vanaf 1 maart 2023 tot en met 30 september 2023 
  • De wedstrijd wordt uitgeschreven voor alle professionele en amateurfotografen die minstens 18 jaar oud zijn
  • Alle voorwaarden en technische details kan je lezen in het wedstrijdreglement Wedstrijdreglement stadsfotograaf Oostende 2024.pdf85,9 Kb(pdf)

Ik doe mee!

Gepubliceerd op donderdag 23 maart 2023 0.00 u.