Stad Oostende schotelt jeugd ruim activiteitenaanbod voor in paas- en zomervakantie

In de vakantieperiodes kunnen kinderen zich naar goede gewoonte uitleven tijdens de speelpleinwerking en (sport)kampen van Stad Oostende en tal van verenigingen en organisaties. Binnenkort gaan de inschrijvingen van start voor de activiteiten van Stad Oostende in de paas- en zomervakantie.

Omnisportkampen

Net als de voorbije jaren bundelt het stadsbestuur de krachten met diverse Oostendse sportclubs, zodat de kinderen op een kwaliteitsvolle manier kennismaken met een waaier een bekende en mindere bekende sporten. De deelnamekost voor vijfdagenkampen bedraagt 50 euro voor inwoners van de stad, en 100 euro voor niet-inwoners.

Speelpleinwerking en themakampen

Tijdens de paas- en zomervakantie opent de Speelpleinwerking Oostende opnieuw de deuren in vier wijken. Gebrevetteerde animatoren werken een divers spelaanbod uit, waarbij lagere schoolkinderen vanaf dit jaar ook zelf ook inspraak krijgen in de activiteiten. Een specifieke werking voor kinderen met een beperking blijft een vast onderdeel binnen de speelpleinwerking, en ook tieners (°2007-°2009) krijgen opnieuw een eigen stek met specifieke activiteiten voor hun leeftijd, en op maat van hun interesses. Inschrijven voor de speelpleinwerking kan dit jaar opnieuw per dag. Deelnemen kost 7 euro per dag voor Oostendenaars.

Daarnaast wordt voor het eerst een aanbod van thematisch weekkampen georganiseerd. De Stad organiseert doorheen de zomervakantie vier inhoudelijke weekkampen: een kook-, musical-, techniek- en N-ArT-UURkamp. Deelnemers ontdekken doorheen de week alle facetten van het thema en werken tot een eindresultaat. Deelnemen voor een vijfdagen-themakamp kost 75 euro, of 150 euro voor niet-inwoners.

Een specifieke werking voor kinderen met een beperking blijft een vast onderdeel binnen de speelpleinwerking.

Inschrijven kan binnenkort

De inschrijvingen voor het activiteitenaanbod van zowel de dienst Sport als de dienst Jeugd, starten dit jaar gelijklopend.

Voor de paasvakantie starten de inschrijvingen op donderdag 24 februari 2022, voor de zomervakantie op donderdag 31 maart 2022, dit telkens vanaf 18.00 uur.

Voordeel met UiTPAS

De Stad blijft inzetten op de UiTPAS, zodat zo veel mogelijk Oostendenaars op een laagdrempelige manier van het vrijetijdsaanbod kunnen genieten. Door deel te nemen aan de speelpleinwerking, sportkampen en themakampen kunnen de kinderen UiTPASpunten scoren, die achteraf kunnen ingeruild worden voor mooie voordelen, zoals korting, een gratis drankje, gratis tickets of een gadget.

Wie over een UiTPAS aan kansentarief beschikt, geniet 80% korting op de prijs van het vakantieaanbod van de Stad.

Klik hier om het aanbod te bekijken

Gepubliceerd op vrijdag 18 februari 2022 16.42 u.