Speelgoed ontlenen deze zomer? Dat doe je zo!

Kinderen op een speelse, creatieve manier de zomer laten beleven? Speelgoed kan daarbij zeker helpen. Wist je dat je in Oostende op twee plekken voor een prikje speelgoed kunt ontlenen?
Zowel in het Huis van het Kind Louisa als in de Speel-o-theek kunnen (groot)ouders terecht voor het gebruik van allerhande speelgoed.Vanuit Huis van het Kind Louisa wordt de babytheek ingeschakeld voor een veilige ontlening van  speelgoed deze zomer. Deze bruikleen is voornamelijk gericht op kwetsbare gezinnen en het aanbod bestaat vooral uit ontwikkelingsstimulerend speelgoed. Er is een online catalogus van al het speelgoed dat ouders kunnen ontlenen. Zo kunnen ouders in de voorraad snuisteren zonder alles aan te raken. Per keer kun je drie stuks speelgoed lenen voor een termijn van maximaal drie weken. Een stuk speelgoed ontlenen kost 0,20 euro. Speelgoed reserveren kan als je een account aanmaakt maar ouders kunnen ook gewoon langskomen. 

Meer info over de Babytheek van Huis van het Kind Louisa vind je hier

Babytheek Oostende

Ook in de stedelijke Speel-o-theek kun je deze vakantie terecht voor allerhande speelgoed: babyspeelgoed (tot 1 jaar), buitenspeelgoed, fietsjes, gezelschapsspelen, poppen, puzzels, en zo verder. Per ontleend stuk speelgoed betaal je een kleine bijdrage (0,50 euro, 1 euro of 2 euro), afhankelijk van de aankoopprijs van het speelgoed. Je mag maximaal 4 stukken speelgoed per keer lenen en dat voor uiterlijk 3 weken, maximaal 4 stukken. Een speelkoffer wordt voor een hele week ontleend, en dat voor een onbeperkt aantal stukken.

Speel-o-theek

Verder kun je uiteraard in de Bibliotheek Oostende terecht voor boeken, cd’s en dvd’s en is er de Fietsbieb waar je kinderfietsen in alle maten en kleuren kunt lenen. Doén!

Fietsbieb

 
Gepubliceerd op dinsdag 28 juli 2020 13.52 u.