Schrijf je met UiTPAS in voor de speelpleinwerking, sportkampen en DKO

Vanaf nu kan je met je UiTPAS deelnemen aan een sportkamp, de speelpleinwerking, het Conservatorium en de Kunstacademie! Zo spaart iedereen bij deze activiteiten punten en kunnen pashouders deze ruilen voor voordelen. Bovendien krijgen Oostendenaren met een UiTPAS aan kansentarief 80% korting.

UiTPAS Oostende is een vrijetijdspas waarmee je voordelig aan tal van vrijetijdsactiviteiten in Oostende kunt deelnemen. 

Gebruik nu ook je UiTPAS bij de Sportkampen, Speelpleinwerking, de Kunstacademie en het Conservatorium. Iedereen met een UiTPAS spaart punten bij deelname aan deze activiteiten. Misschien kan je de punten omruilen voor een leuk voordeel ter plaatse of bij een andere jeugd,- sport of cultuuractiviteit! 

Heb je een UiTPAS aan kansentarief? Dan krijg je 80% korting bij inschrijving. Geef daarvoor bij inschrijven het kaartnummer van je UiTPAS door. 

Heb je nog geen UiTPAS?  Haal je UiTPAS bij één van deze verkooppunten. Breng zeker de kids-ID of het rijksregisternummer van je kind mee:

 • Een UiTPAS voor kinderen kan je gratis laten aanmaken bij Toerisme Oostende, UiTloket, dienst Jeugd (op afspraak) en de Ontmoetingscentra (op afspraak).
 • Een UiTPAS met kansentarief kan aangevraagd worden op afspraak bij De Wegwijzer of het Onthaal/éénloket van de OCMW-campus. Maak telefonisch een afspraak via 0800 1 8400. OCMW-cliënten die al een maatschappelijk werker toegewezen hebben, kunnen terecht bij hem of haar voor een UiTPAS aan kansentarief. Je kan ook terecht bij een Ontmoetingscentrum in je buurt nadat je telefonisch een afspraak hebt gemaakt.

Klik hier voor meer info over UiTPAS. 

Sportkampen

Stad Oostende gaat deze zomer in zee met tal van Oostende sportclubs om voor kleuters, kinderen en jongeren een eigen prachtig aanbod te voorzien van 22 omnisportkampen. Jonge sportievelingen maken in de meeste sportkampen een halve dag kennis met één specifieke sport (cricket, dans, skaten, voetbal, zeilen...) en gaan ze de rest van de dag aan de slag met een waaier aan boeiende omnisporten. Een ideale combinatie! 

Als de Nationale Veiligheidsraad alsnog anders zou beslissen, dan betaalt Stad Oostende het inschrijvingsgeld integraal terug aan wie zich al inschreef.

Meer info over de sportkampen. 

Speelpleinwerking

Kinderen en tieners kunnen genieten van 37 dagen speelpleinwerking. De speelpleinwerking zal dit jaar op maar liefst 7 locaties in de verschillende stadswijken plaats vinden. Ook kinderen met een beperking kunnen genieten van een mooi aanbod. Zoals elk jaar wordt er opnieuw een Zonnetjeswerking georganiseerd met extra persoonlijke begeleiding en gespecialiseerde animatoren voor kinderen met een beperking.

 • Inschrijven voor de Speelpleinwerking is mogelijks vanaf donderdag 11 juni 2020 en dit om 18.30 uur. Lees aandachtig de afspraken na hier, vooraleer je jouw kind(eren) inschrijft. 

  Als je niet in de mogelijkheid bent om online te reserveren, ben je steeds welkom bij de dienst Jeugd voor hulp.

  Maak hier een afspraak.

  Opgelet sinds maart 2020 is de dienst Jeugd verhuisd. Je vindt hen nu terug op de eerste verdieping van het Stadhuis via de hoofdingang, Vindictivelaan 1.

 • Basisprijs: 35 euro per week (inclusief warme maaltijd)
 • UiTPAS kansentarief: 7 euro per week (inclusief warme maaltijd). Geef bij inschrijven het kaartnummer van je UiTPAS door. 

Klik hier voor meer info. 

Deeltijds Kunstonderwijs 

Ben je graag creatief bezig? Laat de muziekmicrobe je niet los of ben je gebeten door beeldende kunst? Sta je graag op de planken en hou je ervan om mensen te ontroeren met je acteertalenten? Neem dan zeker een kijkje in het aanbod van het Conservatorium en de Kunstacademie!

Kinderen en volwassenen met een UiTPAS sparen elke week één punt aan de spaarzuil. Heb je een UiTPAS aan kansentarief? Dan betaal jij slechts 20% van het inschrijvingsgeld. Was je afgelopen schooljaar ingeschreven via kunstkans en heb je opnieuw recht op dezelfde reductie? Dan kan dat nu via jouw UiTPAS aan kansentarief.

Inschrijven voor schooljaar 2020-2021 met UiTPAS Oostende:

Gepubliceerd op dinsdag 2 juni 2020 12.17 u.