REVEIL tijdens Allerheiligen

REVEIL tijdens Allerheiligen

Veel mensen staan op Allerheiligen stil bij een groot gemis en zeker nu afscheid nemen moeilijker is dan ooit door de zware periode tijdens de coronacrisis.

In Oostende vindt op 1 november 2021 om 16.00 uur de vijfde editie van REVEIL plaats in en rond de O.-L.-V. Ter Duinenkerk in de wijk Mariakerke. Met de medewerking van Kathelijn Vervarcke, oprichtster van de Oostendse theatergroep De Dakbroeders; Laura Fiers, muzikante en leerlinge van de afdeling Edumusic van KA Athene o.l.v. Bas Bulteel en Dirk Beirens van gidsenkring 'Lange Nelle' brengt Stad Oostende een gevarieerd programma. 

De deelnemers krijgen informatie over het kerkhof en de kerk. Ook brengt de gids verhalen en wat geschiedenis over een aantal geselecteerde graven en toonaangevende personen. Het geheel wordt opgeluisterd met sfeervolle gedichten en stemmige muziek. Op dit heel kleine kerkhof liggen onder meer oud-burgemeester, bekende Mariakerkse families, oesterkweker Royon, kloosterlingen en de bekendste Oostendenaar, kunstenaar-schilder James Ensor begraven. 

Praktisch 

  • Maandag 1 november 2021
  • Begraafplaats O.-L.-Vrouw Ter Duinenkerk 
  • 16.00 uur 
  • De Stad biedt na afloop van de activiteit een drankje aan. 
  • Inschrijven is niet nodig
Gepubliceerd op dinsdag 28 september 2021 15.50 u.