Tentoonstelling: Over Permeke. Met de klankkleur van een basviool

Tentoonstelling: Over Permeke. Met de klankkleur van een basviool

Door de maatregelen die de Vlaamse regering heeft genomen om het coronavirus te bestrijden, hebben we besloten om de expo 'Over Permeke. Met de klankkleur van een basviool' op 28 oktober 2020 om 18.00 uur te sluiten.

Heb je al een ticket gekocht voor deze of volgende week? Dan brengen we je persoonlijk op de hoogte en betalen we jouw ticket terug. 

Constant Permeke, één van de belangrijkste schilders van het Vlaams-expressionisme, is vooral bekend om zijn sterke en herkenbare werken van zeelieden, vissers met hun vrouwen en de marines. Daarvoor liet hij zich meermaals inspireren door Oostende.De bijzondere band die Constant Permeke met Oostende had, zie je doorheen de volledige expo terugkomen. Je ontdekt de ontwikkeling van de kunstenaar. Je maakt kennis met de eerste stappen die Permeke in de kunstwereld zette, je leert zijn vrienden en collega's als Gust De Smet en Léon Spilliaert kennen en kan er de werken bewonderen die hij na W.O.I. maakte. 

De toonaangevende expressionist kende zijn glorietijd in de jaren '20 waar hij indrukwekkende tekeningen van vissers creëerde en Oostende meermaals op een unieke manier in beeld bracht. Laat je verrassen door de goedlachse Permeke, zijn magische handen en bekijk de Koningin der Badsteden door zijn ogen. 

Curator van de expo: Els Vermeersch

Praktische informatie

Meer Permeke?