Stad Oostende presenteert vijf Food Films

In november en december pakt Stad Oostende - in samenwerking met verschillende partners - uit met vijf Food Films. De films inspireren hoe voedsel produceren op een ecologische en sociaal rechtvaardige manier mogelijk is.

Het eten op ons bord: we staan er niet altijd bij stil wat er lokaal en wereldwijd speelt. Maar het wordt wel stilaan duidelijk dat het huidige voedselsysteem op zijn grenzen botst. Denk maar aan misoogsten door klimaatverandering, het verlies van biodiversiteit door ontbossing of de impact op de gezondheid van mens en dier en het welzijn van de landbouwer. 

Inspirerende films met nabeschouwing

Met het initiatief 'Food Films' wil Stad Oostende in samenwerking met Voedsel Anders en vijf lokale organisaties op een toegankelijke manier de uitdagingen tonen die verbonden zijn aan het huidige, geglobaliseerde voedselsysteem. De vijf films inspireren hoe voedsel produceren op een ecologische en sociaal rechtvaardige manier mogelijk is. Want er zijn tal van mooie voorbeelden hoe het kan. 

Na de films kunnen de deelnemers nablijven voor een nabeschouwing met een expert over de lokale situatie in Oostende, een dialoog met de aanwezigen of een proeverij van honing bij de film Honeyland.

Alle vertoningen zijn gratis. Inschrijven is niet nodig, behalve voor de film over voedselbossen in de bibliotheek op 6 december.

Op het programma:

 • 16 november 2022 - 19.30 uur: Film 2040 (i.s.m. De Klisse) + Dialoog met de zaal: welke kansen zie jij voor het voedselsysteem? ​​
  De Klisse, Vredestraat 37
 • 17 november 2022 - ​ 20.00 uurNew pigs on the Block (i.s.m. O.666) ​​O.666,Hendrik Baelskaai 27
 • 25 november 2022 – 20.00 uurHoneyland (i.s.m. Tuinhier vzw en VELT Oostende) + nabeschouwing door een imker en een honingproeverij
  ​Zaal ’t verschil, Dr. Eduard Moreauxlaan 101. Inschrijven is niet nodig.
 • 2 december 2022 – 19.00 uur: The Great Green Wall (i.s.m. Buitengoed) + nabeschouwing door Bram Sercu van BOS+
  Kinderboerderij De Lange Schuur, Stuiverstraat 599. Inschrijven is niet nodig.
 • 6 december 2022 – 19.30 uur: Voedselbossen (i.s.m. Avansa) + nabeschouwing over voedselbossen in Oostende of eigen tuin.
  Bibliotheek Oostende, Wellingtonstraat 17. Inschrijven via Avansa

Meer info en/of trailers van alle films vind je op www.oostende.be/foodfilms.

Gepubliceerd op dinsdag 8 november 2022 11.00 u.