Ontdek het vernieuwde James Ensorhuis

Ontdek het vernieuwde James Ensorhuis

Ontdek het gloednieuwe interactief James Ensorhuis! Kruip op een interactieve manier in de complexe leefwereld van kunstenaar James Ensor.

Op dinsdag 14 juli 2020 vindt de opening van het vernieuwde James Ensorhuis plaats. Het museum bestaat uit het oorspronkelijk huis van James Ensor en een interactief belevingscentrum in het aanpalende pand. Bezoekers ontvangen een audio guide (beschikbaar in vijf talen) om mee op ontdekkingstocht te gaan. Elke belevingsruimte is toegespitst op een apart thema. Verder is er ook een expositieruimte met wisselende tentoonstellingen rond Ensor. De eerste tentoonstelling "Ensor en Oostende" loopt tot 27 september 2020 en exploreert de hechte link tussen Ensor en zijn geboortestad. 

Interactief belevingscentrum

De toevoeging van het interactieve gedeelte geeft bezoekers extra inzicht in de complexe leefwereld van Ensor. Zo kun je het kunstwerk De Baden van Oostende tot leven wekken wanneer je de interactieve wand aanraakt. De kleinste bezoekers kunnen ook aan speed painting doen, waarbij ze met technologie zélf een schilderij van Ensor moeten afwerken (in max. 1 minuut!). Verder kun je met 3D viewers ontdekken hoe de omliggende straten eruit zagen in de belle époque. Of wat dacht je ervan om je te laten omringen door projecties van Ensorwerken? 

Naast de klassieke audio tour is er ook een familie tour met een iets meer speelse toon en karakter. Gust, de kamerknecht van Ensor, neemt je mee op avontuur, vertelt grappige anekdotes en geeft kleine doe-opdrachten.

Ga met je UiTPAS

In ruil voor 5 punten krijg je met je UiTPAS 2 euro korting. Reserveer op voorhand je tickets via www.ensorstad.be en selecteer 'UiTPAS- omruilactie'. Punten worden ter plaatse aan de kassa omgeruild. Heb je een UiTPAS Oostende aan kansentarief? Dan krijg je 80% korting bij je bezoek aan het James Ensorhuis. 

Meer informatie rond Ensor in Oostende vind je via www.ensorstad.be

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en om te voorkomen dat er te veel mensen tegelijk in het pand aanwezig zijn, is vrije toegang tot Het James Ensorhuis en het belevingscentrum niet mogelijk. Tickets moeten vooraf gereserveerd worden via www.ensorstad.be. 

Gepubliceerd op dinsdag 28 juli 2020 13.30 u.