Uit in Oostende logo

Steun de actie van 'Het warmste museum'

zondag 15 december 2019
Op zondag 15 december 2019 maakt het Stadsmuseum opnieuw tijd voor authentieke kerstsfeer. Om 10.00 uur opent het museum met een brunch. In de namiddag is het achttiende-eeuwse herenhuis het sfeervolle decor van enkele muzikale kerstoptredens.

De Warmste Brunch (t.v.v. Duinhelm vzw)

De eindejaarsperiode is het uitgelezen moment om samen met familie of vrienden gezellig te brunchen. Op zondag 15 december 2019 geniet je in het Stadsmuseum van een scala aan hartige en zoete gerechten, verse soepen, ontbijtklassiekers en ‘specials’, in een sfeervolle ambiance. De brunch, die volledige verzorgd wordt door de bijzondere medewerkers van Duinhelm vzw, kost 25,00 euro per persoon of 15,00 euro per persoon voor kinderen tot twaalf jaar (warme drank en fruitsap zijn inbegrepen). Zin in een uitgebreide feestbrunch inclusief glaasje cava (of non-alcoholisch alternatief)? In ruil voor 10 UiTPASpunten extra geeft Duinhelm vzw je brunch een luxueuze upgrade. UiTPAS schenkt bovendien per luxueuze upgrade 6 euro extra aan Duinhelm vzw.

De opbrengst van de brunch gaat integraal naar Duinhelm vzw. Reserveer je zitje vanaf 10.00 of vanaf 12.00 uur, kom proeven en geniet mee van zoveel enthousiasme.

Schrijf je hier in voor de brunch. 

Muziekliefhebber? Blijf na de brunch nog even hangen in het Stadsmuseum.

Van 15.30 tot 16.45 uur brengt De Zandkorrel een heerlijke mix van bekende meezingers tot klassieke kerstnummers in de grote zaal van het museum. De Zandkorrel is een Oostendse muziekgroep met een ijzersterke reputatie. Mieke Goetghebeur zingt, Michaël Vancraeynest begeleidt op de piano en Angelica Vancraeynest speelt viool en verzorgt de backing vocals.

Onder leiding van dirigent Steve Dugardin vullen de Oostendse koren Aimée Thonon en Canta Fideles van 17.15 tot 18.00 uur het gebouw met hartverwarmende klanken. Dameskoor Aimée Thonon is een koor dat in 2019 opgestart werd naar aanleiding van het toekennen van de naam van de internationaal gekende koorleidster Aimée Thonon aan een Oostends pleintje. Canta Fideles is een vierstemmig koor, opgericht in 2005, met dertig enthousiaste leden die wekelijks samen repeteren.