Uit in Oostende logo

Waterstofdagen Oostende: beleef de energietransitie!

Begin deze week lanceerden CMB, Haven Oostende en Horizon Educatief een boeiende tentoonstelling over waterstof in Duin en Zee. Kinderen en gezinnen kunnen er op een speelse en leerrijke manier deze milieuvriendelijke brandstof ontdekken.

Het is geen geheim dat ook Stad Oostende verschillende mogelijkheden onderzoekt om waterstof in te zetten als milieuvriendelijk alternatief voor fossiele brandstoffen. Waterstof produceren aan de hand van elektrolyse met elektriciteit opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen zoals wind- en zonne-energie vormt een van de belangrijkste sleutels om het klimaatvraagstuk op te lossen.

Ter gelegenheid van de Oostendse waterstofdagen ligt de Hydroville aangemeerd in het Marina Mercatordok. De Hydroville is het eerste erkende passagiersvaartuig dat waterstof verbrandt in een dieselmotor. De shuttleboot wordt voornamelijk ingezet als een platform om waterstoftechnologie te testen voor toepassingen bij grote zeeschepen en generatoren.

Er valt vanalles te beleven voor bedrijven, scholen en het grote publiek.

Bedrijven
Voor bedrijven is er een B2B programma uitgewerkt. Op 26/08, 27/08 en 30/08 ben je met jouw bedrijf welkom om kennis te maken met waterstof, het sleutelelement in de energietransitie.

Scholen
Tijdens de week van 19 augustus is de waterstoftentoonstelling in Duin en Zee open voor bezoek door de kinderen van de Speelcompagnie. De eerste twee weken van september (2/09-16/09) zal Horizon Educatief workshops voor scholen voorzien rond het thema waterstof. Klassen uit de 3de graad lager onderwijs en de 1ste graad secundair onderwijs zijn welkom om de tentoonstelling op een interactieve manier te bezoeken. De leerlingen leren spelenderwijs bij over waterstof. Er is ruimte om te experimenteren en proeven uit te voeren over waterstof.

Groot publiek
De tentoonstelling is geopend voor het grote publiek tijdens drie weekends (24/08-25/08, 7/09-8/09 en 14/09-15/09). Dan zijn er rondleidingen met praktische proeven om 14.00 en om 15.30 uur.

Deelname is steeds gratis. Inschrijven kan via info@horizoneducatief.be

Meer info opĀ www.portofoostende.be/news/waterstofdagen-oostende-groot-publiek