Uit in Oostende logo

A l'Ostendaise: Kom proeven op 22 en 23 juni!

Op zaterdag 22 en zondag 23 juni vindt op het Zeeheldenplein de zevende editie plaats van 'À l'Ostendaise - Kom Proeven!'. Voor het culinaire festival tekenen meer dan 20 restaurants present. Er zijn ook kookworkshops voor kids en kookdemo's.

Tijdens 'À l'Ostendaise - Kom proeven!' heb je de keuze tussen 28 verschillende gerechtjes. De Oostendse chefs gaan aan de slag met alles wat de Noordzee te bieden heeft. Noordzeevis blijft ook deze editie het vaste ingrediënt: de bezoekers kunnen kennismaken met verschillende soorten vis, ook de minder bekende. De toegang is gratis en de gerechten kosten 6 euro per bord (met uitzondering van de verse garnalen en huisgemaakte vissla, die elk 4 euro kosten).

Nieuw op het menu

Naast de vaste waarden kan je dit jaar ook enkele restaurants ontdekken die voor het eerst deelnemen: Brasserie Le Vieux Port, De Zee Wint, Brasserie Alfons en Toope. Je zal op deze editie ook twee nieuwe dessertjes kunnen proeven, waar bakkerij Decock, die voor het eerst van de partij is, voor zal zorgen samen met fijnbakkerij Debusschere en Olivier Willems Chocolatier. 

Helemaal nieuw is dat ook de standhouders van de Vistrap aanwezig zullen zijn. De Vistrap is de enige plek in België waar je nog recht van de vissers het lekkerste uit de Noordzee kan aankopen. Elke avond varen ze uit om in de volgende morgen hun verkoopskraam vol verse producten te kunnen openen. 

Demonstraties

Tijdens het weekend kan je verschillende kookdemo's en workshops bijwonen. Sandra Bekkari gaat aan de slag met een klassiek gerecht met garnalen en legt uit hoe je het iets gezonder kan maken zonder in te boeten aan smaak. Er wordt ook voor het eerst een kookworkshop voor kinderen georganiseerd. Julienne et Marie leren de kleine fijnproevers hoe je een gerechtje kan maken met Noordzeevis. Ook Seaweedchef Donald Deschagt, Raf De Paepe en Tom de Lombaerde komen demonstraties geven.

Meevaren met vissersboot

Wie honger heeft naar meer maritieme ervaring, kan het ruime sop kiezen voor een dagtocht met een echte vissersboot. Aan boord helpt de bemanning met de vistechnieken, het klaarmaken van de lijnen en het gutten van de vis. De boot vaart uit om 06.00 uur. Ervaring is niet noodzakelijk. Reserveren en betalen kan via de website www.ostendaise.be

Daarnaast organiseert Toerisme Oostende vzw een gratis maritieme wandeling op zaterdag en zondag, waarbij je meestapt langs de 16 meest opmerkelijke plaatsen van de visserijcultuur. De wandeling vertrekt telkens om 11.00 en 15.00 uur aan de demotent op het Zeeheldenplein. De plaatsen zijn beperkt.

Meer info en het volledige programma vind je op www.ostendaise.be.