Uit in Oostende logo

PATRI(N)OT

Wat bepaalt iemands identiteit? Is het de plek waar je geboren bent, de bende vrienden waar je mee optrekt, je genetische afkomst, je geloof? Dit zijn de vragen die van 25 tot en met 28 april gesteld worden tijdens het festival PATRI(N)OT.

Culturele identiteit. Twee woorden, maar wat betekenen ze? 

Met theater, dans, comedy, concerten, workshops in De Grote Post en in Oostendse scholen, trekken we alle registers open

Ga met je UiTPAS naar PATRI(N)OT! 

In ruil voor 5 punten krijg je 50% korting op één van de vijf voorstellingen binnen het PATRI(N)OT festival. Heb je een UiTPAS aan kansentarief? Dan krijg je 80% korting. Ga hiervoor naar het UiTloket in De Grote Post.

Ontbijtgesprek Patri(n)ot

Het festival 'Patri(n)ot' legt vier dagen de focus op culturele identiteit. We nemen de aanloop op deze zevende dag en buigen ons over een bord met geklutste eieren en grote levensvragen.

If there weren't any blacks you'd have to invent them - Aurelie Di Marino 

Aurelie Di Marino nodigt Ahilan Ratnamohan, Benjamin Op de Beeck, Nona Buhrs, Farbod Fathinejadfard en Kaat Arnaert uit om 'If there weren’t any blacks you’d have to invent them', een filmscript uit 1968 van Johnny Speight, naar scène te vertalen.

Flandria - Roland Gunst

In FLANDRIA, een opera-performance, geeft de Vlaams-Congolese kunstenaar Roland Gunst 'De Leeuw van Vlaanderen' een nieuwe identiteit.

You are Okay! - Sung-Im Her

Wat betekent ‘thuis’ voor iemand die zijn geboorteland moest verlaten? De van oorsprong Zuid-Koreaanse choreografe en danseres Sung-Im Her (Jan Fabre/Troubleyn, les ballets C de la B, Needcompany, Abattoir Fermé …) nam deze vraag als uitgangspunt voor haar creatie 'You are Okay!'.

Myrddin Solo 

Op jonge leeftijd al leert Myrddin De Cauter klarinet spelen en wordt hij ondergedompeld in jazz, gipsyswing, klassieke muziek en vele andere stijlen.