Uit in Oostende logo

Bekerfinale voor damesploeg Hermes Volley Oostende

Op zondag 10 februari 2019 speelt de damesploeg van Hermes Volley Oostende de bekerfinale in het Antwerpse Sportpaleis. UiT in Oostende polste naar de verwachtingen bij enkele sleutelfiguren.

De damesploeg van Hermes Volley Oostende is opnieuw aan een uitstekend seizoen bezig. In de competitie voert de club de rankschikking aan en ook op Europees vlak strijdt het nog mee. Eind december werd bovendien –voor het eerste sinds 1988- een plaatsje bemachtigd in de bekerfinale. Opponent wordt Saturnus Michelbeke. UiT in Oostende polste naar de verwachtingen bij enkele sleutelfiguren.

Frederik De Veylder, coach

Wat doet het met je om de bekerfinale te mogen/kunnen spelen?
Het was zeker geen evidentie om de finale te bereiken want in dit bekerparcours zaten toch wel een paar echte kleppers als Gent en Kieldrecht. Maar we konden doorstoten naar de finale dus dat is een mooie opsteker voor de volledige club! Als jonge coach kon ik me geen beter scenario bedanken. Het wordt in ieder geval een zeer mooie ervaring!

Wat verwacht je van de wedstrijd?
In de competitie wonnen we twee keer van Michelbeke. We mogen er echter niet zomaar van uitgaan dat dat ook een derde keer zomaar zal lukken. Michelbeke heeft een aantal hele sterke buitenlandse spelers. De motor is daar recent helemaal beginnen draaien. Het wordt dus een zware dobber. Maar een bekerfinale is altijd een dubbeltje op zijn kant.

Pronostiekje?
Sorry, daar waag ik me liever niet aan.

Nina Coolman, kapitein

Wat doet het met je om de bekerfinale te mogen/kunnen spelen?
Het is voor mij speciaal! Vorig jaar ging ik kijken naar de bekerfinale van mijn broer (die bij Knack Roeselare speelt) en dacht toen: “Het moet toch wel super zijn om hier ooit eens zelf te kunnen staan!” Een jaar later komt die droom dus uit! Bovendien speelt mijn broer diezelfde dag de herenfinale in het Sportpaleis.

Wat verwacht je van de wedstrijd?
In de competitie staat Michelbeke veel lager geklasseerd. We hebben ook al getoond dat we sterker zijn. Maar alles hangt van onszelf af. Als wij op ons niveau spelen, moeten we ze opnieuw kunnen kloppen. Ik hoop het in ieder geval!

Pronostiekje?
(aarzelend) 3-1!

Philippe Develter, voorzitter

Wat doet het met je om de bekerfinale te mogen/kunnen spelen?
Het is een zeer emotioneel moment voor mij! In mijn zestienjarig voorzitterschap heb ik de club vanaf 0 terug naar de top kunnen brengen. We doen het goed in de competitie, spelen nog mee Europees en na 11 jaar bereiken we nog eens de bekerfinale. De voorbije 2 jaar werden we telkens in de halve finale gewipt. De bekerfinale is uitgegroeid tot een prachtig event in het Sportpaleis met 12.000 toeschouwers en rechtstreekse uitzending op Sporza.

Wat verwacht je van de wedstrijd?
Het klinkt misschien cliché maar elke wedstrijd moet gespeeld worden. Toch ben ik ervan overtuigd dat we het sterkste team hebben. Michelbeke heeft een goede ploeg maar met onze kwaliteit mag dit niet mislopen. Het zou een enorme ontgoocheling zijn als we niet winnen.

Pronostiekje?
(resoluut) 3-0! Al kan ik door deze uitspraak nu alleen maar op mijn bek gaan natuurlijk (lacht)

Kom de Hermesdames aanmoedigen!

Bekerfinale Hermes Oostende – Saturnus Michelbeke

Zaterdag 10 februari 2019 om 18.00 uur
Sportpaleis Antwerpen


Info, tickets en transport (ook VIP-tickets verkrijgbaar!) via www.hermesvolley.be
Inschrijven via hermesvolleybal@gmail.com

Tekst: Tim Heddebauw voor UiT in Oostende, februari 2019