Uit in Oostende logo

Expo 'Analogica' toont evolutie en contrast van vroegere en huidige medialandschap

In de Oostendse Bibliotheek loopt momenteel een opmerkelijke tentoonstelling. De expo 'Analogica' biedt zowel een rijke blik op het verleden als een waakzaam oog op snelle veranderingen in het huidige medialandschap.

Initiatiefnemer van deze tentoonstelling is de Perskring Oostende (PKO). Deze organisatie verenigt ruim 30 actieve journalisten uit Oostende en omgeving. Dagelijks zorgen zij voor het journalistieke nieuws uit de regio. 

Walter Van den Branden (71), alias Walter Ego, is de oudste van de vereniging. Tijdens de eerste 25 jaar van zijn journalistieke carrière schreef hij een groot aantal columns, artikels en boeken over audiovisuele media. 

In een retrospectieve tentoonstelling brengt Walter Van den Branden, in contrast met de huidige digitale wereld en onder de titel Analogica, met foto's, knipsels en apparatuur uit die tijd, een representatief overzicht van vroeger gebruikte analoge technieken voor de verwerking van beeld en geluid. 

De expo biedt zowel een rijke blik op het verleden als een waakzaam oog op snelle veranderingen in het huidige medialandschap.

De expo is nog tot 28 februari 2019 -tijdens de openingstijden- gratis te bezichtigen in het Forum van de Bibliotheek.

Voor rondleidingen en/of meer info kun je terecht bij walter.vandenbranden@scarlet.be