Uit in Oostende logo

Met UiTPAS naar het Filmfestival

Geniet met je UiTPAS van de beste Nederlandstalige films tijdens het Film Festival Oostende. Ontdek hier welke kaskrakers je kan ontdekken...

REDBAD 

De tweede film in het drieluik van odes aan iconische Nederlandse helden. Na “Michiel de Ruyter” is nu Redbad aan de beurt, de middeleeuwse koning van Friesland die het christendom vijandig gezind was. Regisseur Roel Reiné toont op bombastische wijze de strijd van de vrije, heidense Friezen tegen de gekerstende Franken. Een historische, epische film met Hollywoodallures, opgenomen in het Nederlandse Eindhoven met Belg Tibo Vandenborre in één van de hoofdrollen.

Gratis met UiTPAS in ruil voor 15 punten 
 

 

OUDE LIEFDE

Twee gescheiden zestigers zien elkaar voor het eerst na vele jaren terug, wanneer hun oudste zoon sterft na een hartaanval. In de maanden die volgen, zoeken ze troost bij elkaar en laait hun oude liefde terug op. Ze proberen hun onschuldige affaire geheim te houden voor hun familie, maar dat blijkt ingewikkelder dan gedacht. Als vanouds tekent Nicole van Kilsdonk voor een vertederend en mooi menselijk drama, aangestuurd door een Nederlandse topcast en met ‘onze’ Gene Bervoets in de mannelijke hoofdrol.

Gratis met UiTPAS in ruil voor 15 punten.

?

KLEINE IJSTIJD

De leden van een al lang ter ziele gegane rockband komen samen in een groot, afgelegen landhuis om de as van rockzanger Kas te verstrooien. Daar proberen ze, soms wanhopig, het verleden terug op te warmen en elkaar nog eens flink de waarheid te zeggen. De reünie belooft als vanouds gezellig en met drank overgoten te worden, tot één van de vrienden verschijnt met een nieuwe vriendin die de dynamiek tussen de vrienden verstoort. De Vlaamse acteur Johan Heldenbergh (Master FFO13) speelt één van de vrienden.

Gratis met UiTPAS in ruil voor 15 punten. 

 

DE DAG DAT MIJN HUIS VIEL

De jonge regisseur Thessa Meijer (25) verzamelde 3 Vlaamse topacteurs voor de hoofdrollen in haar debuutfilm. Wim Opbrouck (Master FFO17), Peter van den Begin (Master FFO11) en Wim Willaert (Master FFO14) spelen drie broers die samen met hun bejaarde moeder in een vervallen huis wonen. Op haar 75ste verjaardag besluit moeder Hillie (Frieda Pittoors) om met de noorderzon te verdwijnen: voor het eerst in bijna 50 jaar zijn de broers op zichzelf aangewezen. Meijer schreef en regisseerde deze tragikomedie op de Zeeuws-Vlaamse polder en kneedde een opvallend volwassen en sfeervolle familiekroniek voor het hele gezin.

Gratis met UiTPAS in ruil voor 10 punten. 

 

COBAIN 

In “Cobain” loopt het titelpersonage weg uit zijn nieuwe pleeggezin omdat hij zich zorgen maakt over zijn hoogzwangere moeder Mia (Naomi Velissariou - "Chaussée d'Amour"), die een zwervend bestaan leidt. Hij eist dat zijn moeder hulp zoekt voor zichzelf en de baby. Acteur Wim Opbrouck (Master FFO17) vertolkt Wickmayer, bij wie Cobain onderdak vindt. De film ging in première tijdens het recentste filmfestival van Berlijn en bewijst waarom Nanouk Leopold misschien wel de bekendste Nederlandse regisseur van haar tijd is.

Gratis met UiTPAS in ruil voor 15 punten. 

?


CATACOMBE 

“Catacombe” vertelt het verhaal van Jermaine, een centrale verdediger uit de lagere klassen van het professioneel Europees voetbal. Wanneer zijn gokverslaving hem in financiële problemen brengt, komt hij in de verleiding om toe te geven aan een aanbod van een Chinees goksyndicaat. Ondertussen probeert hij ook zijn gezin en zijn vader niet teleur te stellen. Een moreel drama over de universele angst om te falen. Dit is het acteerdebuut van Willem de Bruin, één van de populairste rappers van Nederland, die de hoofdrol voor zijn rekening neemt. Ook de Vlaamse acteur Kevin Janssens (Master FFO16) speelt mee.

Gratis met UiTPAS in ruil voor 15 punten. 

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Wees er snel bij want op = op! Haal je gratis ticket af bij: 

  • Ticketbalie Toerisme Oostende. Openingsuren: 10.00 – 18.00 uur. Monacoplein 2, Oostende. Tel: 059/70.11.99
  • Festivalticketbalie van Kinepolis Oostende - Koningin Astridlaan 12, Oostende. De balie is open van 07/09 tot en met 15/09 tussen 11u en 23u00.