Uit in Oostende logo

Léon Spilliaert anders ontdekken met UiTPAS

Léon Spilliaert en Oostende zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zijn nachtelijke zwerftochten doorheen onze badstad zetten hem aan tot het creëren van zijn beste werken.

De Oostendse zomer is dan ook volop geïnspireerd op de uitzonderlijke kunstenaar.

Deze zomer kan je in de Venetiaanse Gaanderijen de mooiste tekeningen en prenten van Léon Spilliaert bewonderen. De tentoonstelling toont een overzicht uit de collectie van de Koninklijke Bibliotheek, aangevuld met werken uit Mu.ZEE, rond thema’s interieurs en stillevens, familieleven, zelfportret, mythologie en literatuur, spleen, satire en karikatuur.

UiTPAS geeft je deze zomer de kans om deze expo op een bijzondere manier te beleven.

 

Rondleiding met gids - Zaterdag 14 juli (VOLZET) en 25 augustus om 10.00 uur 

Een professionele gids neemt je mee in de wereld van Léon Spilliaert, langs zijn intimistische en wrange tekeningen en ontdek zo een andere, meer persoonlijke Léon Spillaert. Op het einde geniet je van een drankje. Kinderen zijn ook welkom want voor hen is er een zoektocht doorheen de tentoonstelling. Deze rondleiding is gratis in ruil voor 15 UiTPAS-punten.

De rondleiding op 14 juli is reeds volzet. Voor de rondleiding op 25 augustus zijn er nog een aantal plaatsen! 

Schrijf je hier in voor deze rondleiding met gids. 

 

Workshop met curator Xavier Tricot – Woensdag 26 september om 10.00 uur

Xavier Tricot, curator van deze tentoonstelling én multidisciplinair kunstenaar, geeft aan 25 gelukkige UiTPAS-houders een exclusieve rondleiding in deze expo. Je ontdekt de getekende wereld van Léon Spilliaert: zijn perspectieven, nazichten en karikaturen. Daarna ga je samen met Xavier tricot zelf aan de slag in een workshop tekenen. Deze workshop is voor volwassenen en is gratis in ruil voor 15 UiTPAS-punten. Deze workshop is een samenwerking tussen de dienst Cultuur en mu-zee-um. 

Schrijf je hier in voor de workshop

 

Waar? Deze activiteiten gaan door in de Venetiaanse Gaanderijen, Hoek Zeedijk – Parijsstraat, 8400 Oostende

 

Let wel! Deze activiteiten zijn exclusief voor UiTPAS-houders in ruil voor 15 punten.