Uit in Oostende logo

Gratis Museumnocturnes zijn terug!

De hele zomer lang staan de zaterdagavonden volledig in het teken van de Museumnocturnes. De deelnemende musea in Oostende stellen op zaterdagavond van 18.00 tot 22.00 uur hun deuren gratis open voor het publiek. Benieuwd naar het programma?

Nieuw dit jaar is de samenwerking met het jongerenteam van AmuseeVous. De organisatie ontwikkelde een spel voor volwassenen dat uitgewerkt wordt via een participatief traject met jongeren. Voor de kinderen knutselde Mia Nollet een zoektocht in elkaar.

De bezoekers worden uitgedaagd om zoveel mogelijk opdrachten (doe-, denk-, zoek-, foto-,… opdrachten) uit te voeren in de verschillende Oostendse musea. In elk museum krijgen volwassenen tijdens de nocturne een soort spelkaart waarop de opdrachten beschreven staan, die ze kunnen meenemen in de museumzalen en de verschillende opdrachten tot een goed einde brengen. Op het einde van hun bezoek dienen ze de kaart opnieuw in, in ruil voor een kleine attentie.

Voor de kinderen werkte Mia Nollet het spel ‘de kleuren zijn verdwenen’ uit. Voor elk museum zijn er twee kaartjes voorzien met leuke opdrachten. Bovendien kan het publiek de doe-, denk- en zoekopdrachten de volledige zomer uitproberen.

Zoals gewoonlijk wordt er in elk museum tijdens de avond van de museumnocturne een extra activiteit voorzien. Dit jaar focust de dienst Cultuur zich vooral op de ontdekkers, de avonturiers en de leergierigen onder ons.

Programma juli

21 juli 2018 Mu.Zee
28 juli 2018 Venetiaanse Gaanderijen

 

Programma augustus

4 augustus 2018 Het Spilliaert Huis
11 augustus 2018 Stadsmuseum
18 augustus 2018 Fort Napoleon
25 augustus 2018 Raversyde Atlantikwall                           

 

Ook zijn er in elk museum extra activiteiten te beleven. Schrijf je hier in! 

Voor meer info kan je terecht www.uitinoostende.be of dienst Cultuur, 059/25.88.20.

Vergeet zeker ook je UiTPAS niet! Spaar met jouw favoriete vrijetijdspas extra punten op elke UiTPAS-locatie. Ruil je punten ter plaatse om voor een exclusief voordeel dat enkel tijdens de Museumnocturne beschikbaar is.

Heb je nog geen UiTPAS? Check dan www.uitinoostende.be voor alle voordelen en voorwaarden.