Uit in Oostende logo

Vier mee met Raoul Servais!

Op dinsdag 1 mei is het feest in Oostende: Raoul Servais mag 90 kaarsjes uitblazen én krijgt de titel van ereburger van stad Oostende. Iedereen is welkom om samen met Raoul te vieren en te genieten van een stukje van een reuzegrote verjaardagstaart.

Raoul Servais, een geboren en getogen Oostendenaar, kan terugkijken op een heel mooie carrière. De cineast is een pionier van de animatiefilm en stootte door tot de internationale top van de filmwereld. Zo kreeg hij internationale filmprijzen op filmfestivals in Venetië, Zagreb, Rome en Porto en won hij in 1979 de Gouden Palm voor beste kortfilm op het prestigieuze filmfestival in Cannes.

Nu Raoul Servais 90 jaar wordt, eert stad Oostende hem met het ereburgerschap en krijgt hij ook een reusachtige verjaardagstaart. Deze taart wordt om 15.00 uur aangesneden ter hoogte van de Venetiaanse & Nieuwe Gaanderijen en alle Oostendenaars zijn uitgenodigd om een stukje taart te komen proeven.  Er is bovendien een optreden van een brassband, want op een feest kan muziek natuurlijk niet ontbreken!

Op deze dag krijg je ook nog een laatste kans om de fototentoonstelling over Raoul Servais te bewonderen. Deze loopt al sinds 26 maart in de Nieuwe Gaanderijen. Deze tentoonstelling, ‘Onderdrukking’, bestaat uit foto’s en filmbeelden van zijn meest begeerde films.

Iedereen is van harte welkom!