Uit in Oostende logo

Doe-expo Grote Kunst voor Kleine Kenners wegens succes verlengd

Sinds de krokusvakantie mocht de doe-expo Grote Kunst voor Kleine Kenners in Fort Napoleon te Oostende al meer dan 12.000 bezoekers ontvangen. Gezien de positieve reacties en de blijvende interesse, wordt de expo verlengd tot en met 16 september.

‘Grote Kunst voor Kleine Kenners’ is een doe-expo rond de succesvolle kinderboeken van Thaïs Vanderheyden. De expo geeft bezoekers de kans om zich op een creatieve én leuke manier te verdiepen in de kunstgeschiedenis. ‘Grote Kunst voor Kleine Kenners’ voert bezoekers langs enkele van de belangrijkste schilderijen die ooit gemaakt werden. Vanderheyden transformeerde beroemde kunstwerken tot schattige 'junior-versies' die gegarandeerd tot de verbeelding spreken.

De Kunstroof

Acteur Warre Borgmans leent zijn stem aan de nieuwste kinderexpo. Hij loodst je aan de hand van een audiogids met enkele unieke verhalen doorheen de geschiedenis van de schilderkunst. Dankzij een handig doe- en notitieboekje ontpoppen bezoekers zich tot echte speurneuzen, want één van de schilderijen werd gestolen. Ga op zoek naar aanwijzingen in het Fort en vind zo het schilderij terug! De spannende zoektocht brengt je tot in de kelders en op het dak van het Fort Napoleon, terwijl je manoeuvreert door een laserparcours en je beste speurneus bovenhaalt.

Kinderen gratis bij hotelovernachting

Je kan er nu ook een goedkope tweedaagse van maken! Speciaal om de kleinsten in de watten te leggen is er het 'Grote Kunst voor Kleine Kenners'-arrangement. In dit arrangement zit naast een kunstige verrassing op de kamer ook een familieticket voor de expo. Hiermee kunnen kinderen onder begeleiding van een betalende volwassene een gratis bezoek aan de expo kunnen brengen.

Meer info vind je op de site van Visit Oostende

De doe-expo Grote Kunst voor Kleine Kenners is een organisatie van Toerisme Oostende vzw, Borgerhoff&Lamberigts en de Limonadefabriek.