Uit in Oostende logo

Dag van de Wetenschap: bezoek het VLIZ!

Ben je geïnteresseerd in marien onderzoek, hou je van labo’s, wou je al altijd eens rondneuzen op een onderzoeksschip? Het kan op Dag van de Wetenschap op 26 november 2017.

Op zondag 26 november 2017 vindt de jaarlijkse Dag van de Wetenschap plaats. Op die dag kan je overal in Vlaanderen terecht om te proeven van het wetenschappelijk onderzoek in de academische wereld vandaag.

Ook dit jaar zet het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) zijn deuren open voor het publiek: scheep in op het onderzoeksschip Simon Stevin en bezoek het Marien Station Oostende. Tijdens deze editie vertellen wetenschappers je alles over de vele veranderingen die onze zeeën ondergaan.

 Niet enkel onze (leef)wereld is in volle verandering, maar ook onze zeeën. Denk maar aan de invloed van klimaatverandering, wijzigingen in kustbescherming en problemen met niet-inheemse soorten. Tijdens deze editie van de Dag van de Wetenschap brengen wetenschappers je in aanraking met veranderingen in de zee en beantwoorden ze vragen zoals: hoe kunnen we veranderingen meten en hoe beïnvloeden ze ons dagdagelijkse leven. Stond je er bijvoorbeeld ooit bij stil dat toxische algen door menselijk toedoen sterk toenemen en een risico vormen voor onze gezondheid? Of dat de introductie van windmolenparken in het Belgisch deel van de Noordzee enerzijds een positief effect heeft op de biodiversiteit, maar dat er anderzijds verschillende mariene organismen, zoals bruinvissen (behorende tot de familie van de tandwalvissen), hier hinder kunnen van ondervinden? Deze onderzoekstopics en nog veel meer komen aan bod in het Marien Station Oostende (VLIZ) en aan boord van het onderzoeksschip Simon Stevin.

Ben je geïnteresseerd in marien onderzoek, hou je van labo’s, wou je al altijd eens rondneuzen op een onderzoeksschip? Wij hebben voor elk wat wils!

PRAKTISCH

Waar: Marien Station Oostende (VLIZ), Slipwaykaai 2, 8400 Oostende

Wanneer: 26/11/2017 van 10:00 tot 17:00

Prijs: Gratis

Meer info: www.vliz.be/nl/dag-van-de-wetenschap-2017, 059 34 21 30 of info@vliz.be