Uit in Oostende logo

Het Gouden Pand, breng jouw stem uit!

Op 12 november 2017 reikt de erfgoedvereniging vzw Dement Oostende voor de zesde keer “Het Gouden Pand” uit.

Dement Oostende werd in 2005 opgericht als reactie op de niets ontziende afbraakwoede die in onze stad heerst.  Als onafhankelijke, niet politiek gebonden groep van bezorgde Oostendenaars streeft Dement Oostende een gezond erfgoedbeleid na. Het doel is te sensibiliseren op een actieve en constructieve manier.

Op 12 november 2017 reikt de erfgoedvereniging vzw Dement Oostende voor de zesde keer “Het Gouden Pand” uit.

 Met de uitreiking van Het Gouden Pand wil men renovaties lauweren die met private middelen tot stand werden gebracht. Er werden zes kandidaten geselecteerd die zich de moeite getroost hebben om een erfgoedpand in zijn glorie te herstellen.

Als particulier ervoor kiezen om een pand te renoveren is niet steeds de eenvoudigste weg. Het Gouden Pand wil dit in de kijker zetten en de eigenaars danken voor hun inspanningen om ons architecturaal patrimonium in stand te houden. De positieve impact op het straatbeeld en op de stad zelf wordt te vaak onderschat. Het maakt onze mooie stad nog mooier, leefbaarder, duurzamer en menselijker.

Kom naar de uitreiking! 

Iedereen is welkom op de uitreiking van het Gouden Pand die doorgaat op zondag 12 november in de Forumzaal van de Oostendse bibliotheek om 10 uur.  Naast de juryprijs kan u daar ook uw stem uitbrengen voor de publieksprijs. Wil je er bij zijn? Inschrijven kan via cultuur@oostende.be. Doe dit snel want het aantal plaatsen is beperkt! 

Bezoek de expo!

Tot 27 november kan je de foto's van de zes geselecteerde kandidaten bekijken in de Nieuwe Gaanderijen op de zeedijk van Oostende. Alle zes kandidaten hebben fotograaf Adriaan Huys over de vloer gehad voor een fotoreportage.

Meer info op www.dementoostende.be 

 

Foto's: Adriaan Huys