Uit in Oostende logo

De ENTREExUiTTIP voor mei - VIOLET - dans

Elke maand selecteert ENTREE een te ontdekken voorstelling voor jongeren in CC De Grote Post. Met je ENTREEpas betaal je slechts 8 euro.

DONDERDAG 25 MEI 2017 - 20.00 uur @ DE GROTE POST

'VIOLET' start in miniatuur: trillende handen, kleine en langzaam ronddraaiende bewegingen van de schouders en het hoofd. De bewegingen van vijf dansers worden steeds groter en sterker naarmate de live muziek van Brendan Dougherty geleidelijk in kracht en dimensies toeneemt. Samen – en ook elk voor zich – scheppen ze een energetisch landschap van gedetailleerde kinetische sculpturen gevormd door de vibraties van Dougherty’s percussie en elektronica. Op scène ontstaat een draaikolk van energetische patronen die onverbiddelijk een ineenstorting aankondigt.

VIOLET is een dansvoorstelling van choreografe Meg Stuart en haar dansgroep Damaged Goods. De Amerikaanse Meg Stuart woont/werkt in Berlijn en Brussel, en is een van de meest vooraanstaande choreografen van deze tijd. Samen met haar gezelschap Damaged Goods creëert ze een breed scala aan voorstellingen op de grenslijn tussen theater, dans, beeldende kunst, nieuwe media en architectuur.

Tickets en meer informatie.