Uit in Oostende logo

De Karavaan te gast op de Avonden van kleinVerhaal

Ken je de avonden van kleinVerhaal? Het zijn producties die ontstonden uit tal van film- en muziekateliers in samenwerking met diverse kunstenaars. Op 27 mei staat met de Karavaan een nieuwe editie op het programma.

Het atelier van kleinVerhaal bevindt zich in het centrum van de stad maar je vindt ze ook terug in de diverse Oostendse wijken. Het hele jaar door organiseert kleinVerhaal samen met tal van kunstenaars film- en muziekateliers van en voor alle Oostendenaars. Vanuit die ateliers ontstaan film- en muziekproducties waarmee ze podia en publiek veroveren in verschillende steden doorheen Vlaanderen.

Ook in andere steden vind je gelijkaardige organisaties. Sociaalartistieke gezelschappen die onder leiding van kunstenaars met de inwoners van hun stad muziek, film, dans, theater, opera,… maken. Vanaf 2017 worden ze uitgenodigd om hun werk te presenteren in het kleinVerhaalatelier of op Oostendse podia.

"Er wordt telkens een gastkok uitgenodigd die een culinaire maaltijd bereidt voor een vijftigtal gasten. Zo starten we deze culturele avond met een lekker en gezellig diner!" (dtrklvhl)

Deze producties kregen de naam 'de Avonden van kleinVerhaal' mee. Op zo’n avond is iedere Oostendenaar welkom: deelnemers, vrijwilligers, kunstenaars, vrienden of supporters… Er wordt ook telkens een gastkok uitgenodigd die een culinaire maaltijd bereidt voor een vijftigtal gasten en starten zo de avond met een lekker en gezellig diner.

Op zaterdag 27 mei 2017 om 18.30 uur  is de Karavaan van de Antwerpse sociaalartistieke organisatie Madame Fortuna waarbij Roma-muzikanten een bruisende muzikale dialoog aangaan met andere, niet-Roma-muzikanten.

Deelnemen aan de avonden van kleinVerhaal (diner + concert) kost 2,50 euro. Inschrijven is noodzakelijk en kan via hans@kleinverhaal.be.

Tekst: Dtrklnvrhl voor UiT in Oostende
Foto: (c) Katja Pire