'Oostende Loopt': vernieuwd loopconcept met focus op beleving voor het hele gezin

Onder de noemer 'Oostende Loopt' pakt Stad Oostende uit met een gezinsvriendelijk loopformat dat het Oostends Loopcriterium zal vervangen. Op 10 juli is er een eerste loopevent op het sportstrand.

Op zaterdag 10 juli 2021 vormt het sportstrand het decor voor de 'Movement Beach Run'. Deze eerste van in totaal drie loopevents betekent meteen de start van het nieuwe loopformat 'Oostende Loopt' dat het Oostends Loopcriterium vanaf dit jaar zal vervangen. Deelnemers kunnen kiezen uit een loop van 5 of 10 km en voor gezinnen met jonge kinderen is er een (groot)ouder-kindloop en zijn er Kidz Sportactiviteiten.

Sportieve gezinsuitstap

Het Oostends Loopcriterium - het bekende regelmatigheidscriterium - kon de afgelopen 30 jaar steevast rekenen op vele duizenden lopers en kende vooral in het begin van het vorige decennium een forse groei van het aantal deelnames maar ook van het aantal wedstrijden. De afgelopen jaren stagneerde de interesse voor de klassieke stratenlopen. Daar wil Stad Oostende verandering in brengen door een regisserende rol op te nemen en van de loopevenementen een leuke en democratische sportieve uitstap voor het volledige gezin te maken.

Voor elk wat wils

Mede door concurrentie van nieuwe trends in het recreatieve sportlandschap zoals trail runs, natuurlopen en obstacleruns was het tijd om het Oostends Loopcriterium kritisch te herbekijken en een nieuwe formule uit te werken, waarbij stad Oostende een beperkt aantal wedstrijdorganisatoren ondersteunt om elke deelnemer een mooie loopervaring te bezorgen, met focus op beleving voor het ganse gezin. Zo voorziet Stad Oostende voor kinderen van 4 tot 12 jaar gratis ‘Kidz Sport’ vanaf een halfuur voor de wedstrijd tot de laatste aankomst.  Daarbij wordt er gezorgd in samenwerking met lokale sportclubs voor sportieve opvang van de kinderen, zodat de mama’s en papa’s ondertussen kunnen deelnemen aan de afstandslopen.

UiTPAS kansentarief en live tracking

Om de financiële drempel voor gezinnen te verlagen kunnen kinderen en jongeren tot 16 jaar gratis deelnemen aan de afstandslopen en kan er ook ingeschreven worden met de UiTPAS aan kansentarief. Tot slot zal er ook een elektronisch timingsysteem zijn waarbij elke aankomst wordt geregistreerd en het wedstrijdverloop in realtime te volgen is via internet of ter plaatse op een groot scherm.

Drie keer lopen

Naast de Movement Beach Run op zaterdag 10 juli zorgt Stad Oostende met Oostende Loopt ook voor ondersteuning tijdens de Hermesloop op vrijdag 27 augustus en de Corrida van ’t Sas-Slijkens op zaterdag 2 oktober.

Alle praktische info voor deze loopevenementen is te vinden op www.oostendeloopt.be.

Schrijf hier in voor de Movement Beach Run op 10 juli

Gepubliceerd op vrijdag 11 juni 2021 14.27 u.