Collect&go van de bib verlengd!

Collect&go van de bib verlengd!

Omwille van de maatregelen tegen het coronavirus blijft de bibliotheek van Oostende voorlopig gesloten. De bib organiseert wel een afhaaldienst voor boeken, cd's of dvd's.

De bibliotheek is omwille van de coronamaatregelen nog steeds gesloten voor het publiek. Toch draait onze dienstverlening op volle toeren: een duizendtal Oostendenaars haalde al een bibpakket af en vanaf maandag start een volgende ronde.

Boeken ontlenen

Meer dan duizend mensen vroegen bibliotheekpakket aan en de reacties zijn hartverwarmend en positief. Op vraag van vele leners is het nu ook mogelijk om een tweede pakket aan te vragen. Zolang de bib de deuren moet sluiten voor het publiek, kunnen mensen die lid zijn van de bibliotheek 10 boeken en 10 audiovisuele materialen uit de collectie aanvragen. Ook wie al een eerste pakket ontleende, kan opnieuw beroep doen op deze service.

Veilig terugbrengen van ontleende boeken

Vanaf maandag 20 april kan iedereen de eerder ontleende materialen ook terug binnenbrengen. Alle ontleende materialen zoals boeken, cd's en dvd's kunnen in een inleverbak gedeponeerd worden aan de hoofdingang van de bibliotheek. Dit kan elke werkdag tussen 10.00 en 16.00 uur. Let wel, de gewone procedure via de inleverkasten is op dit moment niet mogelijk, omwille van de veiligheidsrichtlijnen. Pas nadat alle materialen de nodige tijd in quarantaine hebben doorgebracht, zullen de bibmedewerkers ze verwerken. Op die manier kunnen boeken en andere materialen opnieuw veilig in gebruik genomen worden door andere klanten.

Hoe lever je je materialen in?

  1. Kom naar de hoofdingang van de bib. Het inleverpunt is elke werkdag open van 10.00 tot 16.00 uur
  2. Wacht geduldig je beurt af en hou rekening met social distancing
  3. Leg je materialen in de inleverbak (materialen van een filiaal kan je nog niet inleveren)
  4. Na de nodige tijd in quarantaine haalt een bibmedewerker materialen van je kaart

Bestel hier je bibpakket online 

Gepubliceerd op vrijdag 20 maart 2020 12.22 u.