De Waanzinnige Boomhut komt terug naar Fort Napoleon met een nieuwe doe-expo die in het teken van de ruimte staat

Van 8 mei tot 29 augustus wordt Fort Napoleon omgetoverd tot een waanzinnige boomhut. De interactieve expo is gebaseerd op de kinderboekenreeks ‘De Waanzinnige Boomhut’ van Andy Griffiths en Terry Denton. In februari verscheen het tiende boek. Dat wordt gevierd met een nieuwe editie van de expo.

Een waanzinnige boomhut zoals die van Andy en Terry is ongezien. Er is een bowlingbaan, een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en een snoepjesmachine die je overal volgt en snoepjes in je mond schiet als je trek hebt. Andy en Terry beleven er de dolste avonturen en proberen ondertussen ook hun boek tijdig klaar te hebben. In het tiende boek ‘De Waanzinnige Boomhut van 130 verdiepingen’ worden Andy en Terry ontvoerd naar de ruimte door een gigantische vliegende oogbol. Daar moeten ze een planeet redden van een modderslurpende moeraspad!

In deze expo voeren de jonge bezoekers verschillende opdrachten en spelletjes uit. De kinderen moeten Andy en Terry helpen om het ruimteschip weer aan de praat te krijgen. Op de benedenverdieping van Fort Napoleon ontdekken ze de allergekste planeten en sterrenkijkers en is er een waanzinnig speelparcours.

Burgemeester Bart Tommelein: “We zijn verheugd de populairste kinderboekenreeks van Vlaanderen en Nederland opnieuw te mogen verwelkomen in het Fort. Kinderen zullen echt genieten van deze trip naar de ruimte. De bijhorende gratis speurtocht in onze binnenstad kan hen bovendien een leuk geschenkje opleveren.”

En of Nederlandse en Vlaamse kinderen enthousiast zijn over de reeks van Andy Griffiths  en Terry Denton. Deel 1 van De Waanzinnige Boomhut werd al 43 keer herdrukt en er zijn al meer dan 1 miljoen exemplaren van de reeks verkocht in België en Nederland. De boeken stimuleren de fantasie van de kinderen. Echt alles is mogelijk in De Waanzinnige Boomhut.

“Fort Napoleon heeft intussen een sterke reputatie opgebouwd op het vlak van kindvriendelijke tijdelijke expo’s. Zo kijken we terug op een fantastisch succes van de Tik Tak-expo de voorbije maanden.”, zegt Peter Craeymeersch, algemeen directeur Toerisme Oostende. “De interactieve tentoonstelling zal dit keer in het teken staan van de ruimte, gebaseerd op het tiende boek van de boekenreeks rond ‘De Waanzinnige Boomhut’. We gaan ervan uit dat we hiermee opnieuw sterk zullen scoren en onze bezoekers een unieke beleving aanbieden.”

De Waanzinnige Boomhut zoektocht doorheen de stad

Ga ook op speurtocht in de Oostendse binnenstad. Een leuke kaart voert kinderen naar opdrachten in de etalages van de deelnemende winkels.

Vraag naar de gratis zoektocht bij een bezoek aan de expo, bij Toerisme Oostende vzw of download hem online via visitoostende.be. Wanneer de kinderen hun ingevulde kaart terug binnenbrengen bij Toerisme Oostende vzw, krijgen ze een leuk geschenkje. 

De Belevingsbrasserie

Na de expo kan je genieten van een hapje en drankje in de Belevingsbrasserie van Fort Napoleon. De brasserie werd tijdens de verplichte sluiting in een volledig nieuw jasje gestoken en is helemaal klaar om de bezoekers terug te verwelkomen. De brasserie is tijdens de zomervakantie elke dag open van 10 tot 20 uur. Naast de vakantieperiodes zijn ze open van woensdag t.e.m. zondag, telkens van 10 tot 18 uur.

Praktisch

De expo kan tijdens de zomervakantie elke dag bezocht worden, ook op feestdagen. Naast de vakantieperiode is de expo uitsluitend gesloten op maandag. De expo is telkens open van 10 tot 18 uur.

Tickets moeten online gekocht worden op de website van Fort Napoleon en kosten €9 voor volwassenen en €7 voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Kinderen jonger dan 6 jaar krijgen gratis toegang. Schoolbezoeken zijn, onder voorbehoud van de corona maatregelen, ook mogelijk mits reservatie.

Gepubliceerd op dinsdag 20 april 2021 15.16 u.