Ticketinfo

Het UiTloket Oostende verkoopt aan de balie tickets van:

Het UiTloket Oostende verkoopt zowel tickets aan de balie als online via www.uitinoostende.be van:

VOOR ORGANISATOREN

Organisaties en verenigingen kunnen voor hun activiteiten die georganiseerd worden in Oostende een beroep doen op het UiTloket voor de online- en balieverkoop van de tickets van hun activiteit. Onderaan deze pagina vind je de overeenkomst ‘Ticketverkoop via het UiTloket’. Interesse? Neem contact met het UiTloket via uit@oostende.be of 059 25 81 41 of 0800 1 8400 (gratis).

HOE TICKETS KOPEN?

Online

Tickets kan je online kopen op de website van elk cultuurhuis. Voor tickets van socio-culturele verenigingen en organisaties en voor tickets van expo’s en activiteiten georganiseerd door Stad Oostende kan je tickets bestellen op www.uitinoostende.be/tickets.

Online kan je betalen met Bancontact, Mastercard, Visa en iDeal. Nadat je hebt betaald, worden de e-tickets verstuurd naar jouw e-mailadres.

Ticketbalie

Tickets van Theater aan Zee, De Grote Post, KAAP, Filmfestival Oostende, Toerisme Oostende; Stad Oostende en allerlei socio-culturele verenigingen en organisaties kan je zowel aan de ticketbalie van het UiTloket als Toerisme Oostende kopen.

Tickets van voorstellingen van het Kursaal Oostende kan je online kopen en aan de balie van Toerisme Oostende.

Aan de ticketbalie van De Grote Post kan je enkel tickets verkrijgen van voorstellingen die plaatsvinden in De Grote Post, zowel de ‘Te Gast’-voorstellingen als het eigen programma van De Grote Post.

UiTloket

Stadhuis Oostende, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende
059 25 81 41 of 0800 1 8400 (gratis)

Openingstijden:
> maandag tot woensdag: van 8.30 tot 12.00 uur en 13.00 tot 16.30 uur
> donderdag: van 8.30 tot 12.00 uur en van 16.30 tot 19.30 uur
> vrijdag: van 8.30 tot 13.00 uur
> zaterdag, zondag en feestdagen: gesloten

Betalen in het UiTloket kan cash, met Bancontact, Mastercard en Visa. 

Toerisme Oostende

Monacoplein 2, 8400 Oostende
059 70 11 99

Openingstijden:
> van 01/04 tot en met 11/11: dagelijks doorlopend open van 10.00 tot 18.00 uur
> van 12/11 tot en met 31/03: dagelijks doorlopend open van 10.00 tot 17.30 uur

Betalen bij Toerisme Oostende kan met Bancontact, Mastercard en Visa.

De Grote Post

Lokettenzaal
Hendrik Serruyslaan 18 A, 8400 Oostende
059 56 85 00

Openingstijden:
> woensdag tot zaterdag: van 13.00 tot 17.00 uur

Betalen in De Grote Post kan cash, met Bancontact, Mastercard en Visa. 

Telefonisch reserveren

Tickets kan je ook telefonisch reserveren bij de cultuurhuizen of bij het UiTloket  (059 25 81 41 of 0800 1 8400).

Je krijgt na telefonische reservatie een e-mail met een betaalverzoek. Je kan je tickets onmiddellijk online betalen. De tickets worden dan verstuurd naar jouw e-mailadres.

Indien gewenst kan je ook vragen om te betalen met een klassieke overschrijving. Je krijgt de informatie toegestuurd per e-mail. Zodra de betaling is ontvangen op de rekening van de betaalinstelling en werd geregistreerd, krijg je de tickets toegestuurd per e-mail.

Let wel: respecteer de uiterste datum van betaling in de mail met het betaalverzoek om te vermijden dat je gereserveerde tickets vervallen.

Aan de deur

Als er nog tickets beschikbaar zijn, zal de organisator nog tickets aanbieden aan de deur. Voor de ‘Te Gast’-voorstellingen in De Grote Post kan je hiervoor terecht aan de balie van het UiTloket in de Lokettenzaal van De Grote Post.

Wachtlijst

Als een activiteit is uitverkocht en de kans bestaat dat er extra tickets ter beschikking komen, wordt een wachtlijst aangelegd. Een aanvraag voor de wachtlijst van een voorstelling kan online, telefonisch of aan de balie van het UiTloket. Als er extra tickets beschikbaar zijn worden de klanten op de wachtlijst in volgorde persoonlijk gecontacteerd.

TOEGANKELIJKHEID

Ben je minder mobiel en heb je vragen over de toegankelijkheid van de locatie waar de activiteit plaatsvindt? Neem gerust contact op met het UiTloket. Ook voor een rolstoelplaats of een vraag naar assistentie voor personen met een beperking, kan je contact nemen via 0800 1 8400 (gratis) of 059 25 81 41.

TARIEVEN

De tarieven worden vrij bepaald door de organisator. Het UiTloket is niet verantwoordelijk voor de tariefformules van derden-organisatoren. De tarieven van activiteiten van Stad Oostende of socio-culturele verenigingen en organisaties kan je raadplegen op de pagina van de activiteit op www.uitinoostende.be/tickets

Voor de tarieven van Cultuurcentrum De Grote Post: klik hier.

UiTPAS

UiTPAS Oostende is een vrijetijdspas waarmee je voordelig aan tal van cultuur-, sport-, en jeugdactiviteiten kan deelnemen. 

Met de UiTPAS kan je punten sparen door je pas tegen de UiTPAS-zuil te houden voor of na een activiteit van een UITPAS-partner. Geen zuil? Dan kan je een punt sparen aan de balie. Een medewerker zal het punt op je UiTPAS zetten. De gespaarde punten kan je omruilen voor een ruilvoordeel bij één van de partners. Meer informatie over de werking van de UiTPAS vind je hier.

Als je punten kan ruilen voor een korting op de ticketprijs bij één van de cultuurhuizen of organisaties waarvoor het UiTloket tickets verkoopt, dan kan je de punten omruilen aan de balie van het UiTloket (of Toerisme Oostende). Bijvoorbeeld 5 euro korting bij KAAP voor 15 punten. Andere ruilvoordelen kan je ter plaatse inwisselen bij de organisator (tenzij anders vermeld).

Bij aankoop van een UiTPAS Oostende krijg je als welkomstvoordeel een Vriendencoupon van  Cultuurcentrum De Grote Post. Deze coupon geeft je éénmalig 50% korting op de aankoop van een ticket van Cultuurcentrum De Grote Post (niet van toepassing op Te Gast-voorstellingen). De Vriendencoupon kan je enkel aanvragen aan de balie in de De Grote Post. Je kan de korting wel inwisselen aan de balies van het UiTloket, Toerisme Oostende en De Grote Post. 

UiTPAS Kansentarief

Oostendenaren met een UiTPAS aan kansentarief krijgen 80% korting bij aankoop van hun tickets bij de UiTPAS-partners zoals De Grote Post, KAAP,…  

  • Korting aan de balie

Voor het kansentarief bij één van de cultuurhuizen of organisaties waarvoor het UiTloket tickets verkoopt, kan je deze  korting onmiddellijk verkrijgen op vertoon van je UiTPAS aan kansentarief aan de ticketbalies van het UiTloket, Toerisme Oostende en De Grote Post.

  • Korting online

Je kan voortaan ook de korting online verkrijgen, maar pas vanaf de tweede werkdag van de maand die volgt op de maand waarin je de UiTPAS met kansentarief hebt gekocht. Daarvoor gebruik je het kaartnummer dat op jouw UiTPAS staat. 

Voor meer informatie en de voorwaarden van een UiTPAS aan kansentarief: klik hier.

Cadeaubonnen en coupons De Grote Post

De balies van het UiTloket, Toerisme Oostende en De Grote Post aanvaarden ook de waardebonnen en coupons uitgegeven door De Grote Post voor voorstellingen van De Grote Post. Dit voor zover de bonnen en coupons niet vervallen zijn.

Groepen

De verschillende organisatoren hanteren vaak speciale groepstarieven. Wil je met een grote groep komen, contacteer dan het UiTloket via 059 25 81 41 of 0800 1 8400 (gratis).

VERKOOPSVOORWAARDEN

  • Tickets worden niet geruild, noch terugbetaald.
  • Tickets doorverkopen is in principe verboden. Het is alleen toegelaten om occasioneel door te verkopen en dat zonder winst te maken.
  • Gratis, promotionele of bevoorrechtte tickets mogen in geen enkel geval doorverkocht worden.

Overeenkomst ticketverkoop via het UiTloket