Buitenspeeldag 2020

Het is suuuuper jammer dat de Buitenspeeldag dit jaar niet kan doorgaan… We moeten al meer dan een maand binnen blijven. Geen vriendjes op bezoek, niet naar de jeugdbeweging of samen naar school fietsen, …

Toch willen we enkele leuke tips geven om er toch een hele toffe Buitenspeeldag van te maken. Doen jullie mee?


Hieronder vind je een aantal leuke opdrachtjes (met video of uitleg) om vandaag te doen:

 • Maak een vlieger!
  Maak een grotere vlieger van een vuilniszak of van een grote plastieken tas. Je kan ook een papieren vlieger maken en deze versieren of inkleuren.

 • Knutsel met wc-rolletjes. Tover deze om in dieren, zeemeerminnen, bloemen of zelfs een monster. 

Klik hier voor nog meer ideetjes!

 • Bouw een fort (binnen of buiten) en maak het gezellig met speelgoed, een lampje, wat kussens, …

 

Heb je alle opdrachtjes van hierboven gedaan?

Dan zijn er nog TAL van andere die je kan doen. Neem even een kijkje:

 • Bij je jeugdbeweging. Zij zetten regelmatig leuke activiteiten op hun social media. Kijk ook even op deze algemene Facebookpagina: DE ONLINE JEUGDBEWEGING (tegen coronaverveling). Ook voor niet-leden!

 • Beweeg er op los. Speciaal voor Buitenspeeldag gaat Multimove voor kinderen LIVE op Facebook. Om 16u20 delen ze heel wat beweegoefeningen die je zowel binnen als buiten kan meedoen! 

 • Op UiTmetVlieg.be geven ze heel wat tips om van thuisblijven een echt feestje te maken.

 • Op Facebook is er een openbare groep: Speelideeën voor thuis  hierin vind je ideetjes (vaak van ouders zelf) om thuis te spelen.

 • De Vlaamse dienst Speelpleinwerk verzamelt op hun website meer dan 3000 opdrachtjes, spelletjes om zowel binnen als buiten te spelen. Je kan aan de hand van verschillende filters kiezen hoe lang het spelletje duurt, in welk thema je wil spelen, als het een binnen of buiten spel is, …
  Genoeg ideeën om heel wat plezier te beleven.

 • Heb je een tiener in huis die zich verveelt? WAT WAT geeft verschillende tips aan jongeren. Want geen vrienden zien, niet naar school gaan, geen hobby’s… Wat kan je eigenlijk nog doen? Heel veel zo blijkt!

 • De Boom In verzamelde 50 bos-aardige dingen die je gedaan moet hebben voor je 12e. Voor heel wat uitdagingen kan je terecht in je eigen tuin of in het parkje/bos om de hoek. En het hoeft zeker niet in groep. Welke kan jij al afvinken? 

 

Maakte je zelf een leuk werkje en wil je deze graag tonen? Stuur deze gerust op naar jeugd@oostende.be of via de post naar Dienst Jeugd, Vindictivelaan 1, Oostende. Misschien hangt/staat jouw werkje binnenkort in onze nieuwe bureau!