Vier zaterdag 20 jaar Bibliotheek Oostende!

De Oostendse bibliotheek huist straks 20 jaar in het gebouw aan de Wellingtonstraat. Om dat te vieren, is er een verwendag op 26 september en een tijdelijke expo die inzoomt op de voorbije 20 jaar. Kom langs en laat je verrassen!

In september dit jaar is het twintig jaar geleden dat de bibliotheek van Oostende op haar huidige locatie de draaideur opende. De Oostendse bibliotheek is bij uitstek een open huis voor elke Oostendenaar. 

Verwendag op 26 september

Zaterdag 26 september staat er een coronaveilige verwendag voor de bezoekers van de bibliotheek gepland. Elke bezoeker krijgt een tegoedbon voor een gratis reservatie én een kleine verrassing! 

UiTPAS-voordeelvoor de gelegenheid werd een unieke draagtas '20 jaar bib' gemaakt. In ruil voor 10 punten in hij van jou! 

Locatietheater
Twee acteurs van het collectief 'Productions en zonen' zorgen die dag voor een vrolijke noot met ludiek locatietheater. Zelf verwoorden ze het zo: Voor al uw klachten, voor al uw informatie, bij wijze van ontvangst of voor het pure plezier van nutteloze administratie kan je bij ons terecht. Leve de loketterie!

Expo 20 in 20 

Zaterdag is ook het startschot van de expo ’20 in 20’. In de exporuimte van de bib leer je het verhaal van de voorbije twintig jaar in de Wellingtonstraat kennen: twintig jaar personeel, twintig typische bibobjecten, twintig klassieke leesgroepboeken, twintig markante auteurslezingen, en twintig jaar in cijfers. Zo wordt al snel duidelijk dat de bibliotheek van vandaag er niet alleen anders uitziet, maar ondertussen ook een ruimere functie vervult dan toen het gebouw voor het eerst in gebruik werd genomen.

Digitale boeken ontlenen van thuis uit

Naast een papieren collectie gaat de bibliotheek van Oostende ook prat op een digitaal leenaanbod. In de loop van september wordt de Engelstalige cloudLibrary uitgebreid met een Nederlandstalig assortiment fictie én non-fictie. De cloudLibrary is een digitaal platform waarmee leden van de bib van thuis uit e-boeken kunnen ontlenen voor op de e-reader. Het systeem krijgt binnenkort ook een nieuw en gebruiksvriendelijke app.

 

Gepubliceerd op vrijdag 28 augustus 2020 12.31 u.