Erfgoedapp voor gezinnen

Erfgoedapp voor gezinnen

Voor gezinnen met kinderen heeft de Oostendse kunst-educatieve organisatie mu-zee-um vzw een fantastische digitale rondleiding in de Erfgoedapp ontwikkeld. 

Sluit samen met het hele gezin de ogen en beeld je een zee, vissers en marines in, gemaakt uit verf en stevige penseelstreken en laat je meevoeren door steracteur Jan Decleir die in de huid van de bijzondere schilder Constant Permeke kroop. 

De kunstenaar groeide op in Oostende en liet zich zo vaak door de Koningin der Badsteden inspireren. Wanneer je de tentoonstelling ‘Over Permeke. Met de klankkleur van een basviool’ binnenstapt, zal je door de ogen van Permeke naar Oostende kunnen kijken.

Wat krijg je te zien?

Doorheen de expo zie je de ontwikkeling van de kunstenaar. Je maakt kennis met de eerste stappen die Permeke in de kunstwereld zette, leert zijn vrienden en collega’s als Gust De Smet en Léon Spilliaert kennen en kan er de werken bewonderen die hij na W.O.I. maakte. De invloedrijke creatieveling kende zijn glorietijd in de jaren ’20 waar hij indrukwekkende tekeningen van vissers maakte.

Duik samen met Constant Permeke in een schilderachtig avontuur

Laat je prikkelen en ga op ontdekking! Wat groeit er op zijn schildersdoek? Wie woont er in Permeke ’s schilderijen? Ruik je de zweetvoeten van een harde werker? Kun je een grappig gesprek afluisteren van de vissers?

Kom dit en nog veel meer te weten via allerlei toffe doe-activiteiten; verflagen onderzoeken, kleuren mengen, experimenteren met collages, tableau vivants,… Maar vooral, ga mee op een unieke reis met zicht op zijn grootste inspiratiebron: de zee. Span alvast de roeiriemen aan!