Arnout Hauben laat avontuurlijke reis 'Dwars door de Lage Landen' zien in tv-reeks, boek en fototentoonstelling

De televisiezender Eén stuurt programmamaker Arnout Hauben samen met cameraman Philippe Niclaes en geluidsman Ruben Callens opnieuw op avontuur. Dit keer trekt het trio ‘Dwars door de Lage Landen’. Ze stappen van Oostende naar Pieterburen, in het uiterste noorden van Nederland.

Daarnaast brengt Arnout Hauben een gelijknamig boek uit en zijn de 27 mooiste reisfoto’s te bewonderen in een fototentoonstelling in de Nieuwe Gaanderijen.

Programmamaker Arnout Hauben maakt in een nieuw reisprogramma ‘Dwars door de Lage Landen’ een voettocht van 900 kilometer en start op het strand van de koning der badsteden: Oostende. Onderweg spreekt Arnout in zijn gekende stijl, gepassioneerd door menselijke verhalen en geschiedenis, met de mensen die hij tegenkomt en gaat hij op zoek naar de verhalen die onze streken kleur hebben gegeven. Die passie weet Arnout als geen ander ook op zijn gesprekspartners én op de kijkers over te brengen. Dwars door De Lage Landen is een avontuurlijk, optimistisch en historisch reisprogramma.

Boek en foto-expositie in Oostende

Naast het televisieprogramma op Eén is er ook het boek Dwars door de Lage Landen. Het is een praktische stapgids waarmee je de tocht van 900 kilometer zelf kan maken. De handige routebeschrijvingen brengen je wandelingen tot leven en doen je stilstaan bij tal van bezienswaardigheden, met elk hun eigen en soms vergeten geschiedenis. Ook de mensen die Arnout op zijn pad ontmoet, krijgen een bijzondere plek in deze gids.

De expo is vrij te bezichtigen tot en met 6 juni 2022.

Gepubliceerd op dinsdag 19 april 2022 11.18 u.