Expo: Oostende door de lens van Antony

Expo: Oostende door de lens van Antony

Maurice Antony is ongetwijfeld de meest beroemde Oostendse fotograaf. Met zijn foto’s bracht hij een artistieke verslaggeving van de bewogen periode van de Eerste Wereldoorlog en de daaropvolgende jaren van het Oostendse interbellum. Fotoreportages van Maurice en zijn jongere broer Robert verschenen naast lokale weekbladen, ook internationale tijdschriften en zelfs in Noord-Franse bladen.

Daarnaast leverde de persoonlijke vriendschap van Maurice met kunstschilder James Ensor een uitzonderlijke kunsthistorische schat aan foto’s op van de meester in zijn dagelijkse omgeving. Tot zijn vriendenkring behoorden ook verscheidene andere Oostendse kunstenaars die hij uiteraard vereeuwigde op de fotografische plaats: Léon Spilliaert, Emile Bulcke, Jan De Clerck en Constant Permeke.

De tentoonstelling brengt een overzicht van het Oostendse oeuvre van Maurice Antony met uitgebreide aandacht voor de zee en het strand, het kursaal en de hotels, de visserij, de haven, kunstenaars en verenigingsleven. We gaan ook na hoe hedendaagse Belgische topfotografen naar het oeuvre van de gebroeders Antony kijken.

Curator van de expo, Martine Meire 

Koop tickets 

Praktische informatie

Openingstijden, bereikbaarheid en toegankelijkheid

Voordeel via UiTPAS

Extra activiteiten

Groepsbezoeken met of zonder gids

Erfgoedapp voor gezinnen

Museumnocturnes

Pers 

Artikels verschenen in de pers