foto: Lezingenreeks W.O.I

Lezingenreeks W.O.I maart: Begrijp jij het Midden-Oosten nog?

Dit is een UiTPAS Oostende evenement.
Spreker: Hans Luiten, docent aan de Vrije Academie Bijna vier jaar na het begin van de Arabische lente is het Midden-Oosten grotendeels veranderd in een conflictzone waar landen elkaar bestrijden, burgeroorlogen uitgevochten worden en de Islamitische Staat (IS) de chaos heeft aangegrepen om een moorddadig bewind in te stellen. Er gaat vrijwel geen dag voorbij of het Midden Oosten is in het ...
Spreker: Hans Luiten, docent aan de Vrije Academie
Bijna vier jaar na het begin van de Arabische lente is het Midden-Oosten grotendeels veranderd in een conflictzone waar landen elkaar bestrijden, burgeroorlogen uitgevochten worden en de Islamitische Staat (IS) de chaos heeft aangegrepen om een moorddadig bewind in te stellen. Er gaat vrijwel geen dag voorbij of het Midden Oosten is in het nieuws.

Hans Luiten en Sven de Graaf beschreven op heldere en begrijpelijke wijze het labyrint dat het Midden- Oosten tegenwoordig vormt. De auteurs beginnen hun verhaal met de val van het Osmaanse rijk en de verdeling van het Midden-Oosten tussen Groot-Brittannië en Frankrijk na de Eerste Wereldoorlog.
Ook geven zij een verklaring voor de opkomst van het islamitische fundamentalisme en het ontstaan van radicale bewegingen zoals IS. Verder analyseren zij de vele sociale, economische en religieuze verschillen die het Midden-Oosten zo kenmerken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Organisatie

naam
Dienst Cultuur Oostende

Wanneer

  • donderdag 16 maart 17 19:30 uur

Waar

naam
Bibliotheek Kris Lambert
adres
Wellingtonstraat 178400 Oostende
Terug naar overzicht