foto: Oostendse vissersvaartuigen

Oostendse vissersvaartuigen

Dit is een UiTPAS Oostende evenement.
De ontplooiing van de scheepvaart was van groot belang voor onze gewesten. Door het ontstaan van visserssteden, vishandel en nieuwe visserij- en bewaarmethodes ontwikkelden zich vanaf de vroegste tijden tot heden verschillende scheepstypes; van zeilsloep, langbomer, schover, tweemastsloep tot stoom- en hektreiler.
In Oostende waren sinds 1783 de meeste scheepswerven, zoals Panesi, Deweert, Borrey, Denye en Loy, gevestigd aan het centraal gelegen derde handelsdok. Tot kort na de Tweede Wereldoorlog werden er houten vissersvaartuigen gebouwd en hersteld.

De tentoonstelling die werd samengesteld door de Oostendse Heem- en Geschiedkundige Kring De Plate toont een selectie uit de collectie van de heemkring en omvat scheepsplannen, foto's, maquettes, schilderijen en scheepsuitrustingen. Je ontdekt 'Oostendse vissersvaartuigen' vanaf 25 mei tot en met 22 september 2019 in het Stadsmuseum Oostende. De tentoonstelling is samen met de permanente opstelling van het Stadsmuseum elke eerste zondag van de maand gratis toegankelijk voor inwoners van Oostende.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Contact

Telefoon
059 51 67 21
website
http://www.oostende.be/cultuur
website
http://www.oostende.be/stadsmuseum

Wanneer

  • tot zondag 22 september 19

Waar

naam
Stadsmuseum Oostende
adres
Langestraat 698400 Oostende

Prijs

€ 4,00 (Basistarief: 4,00 €; Reductietarief: 2,00 €; < 19 jaar: 0,00 €; inwoners Oostende elke eerste zondag van de maand: 0,00 €) Kansentarief voor UiTPAS Oostende: € 0,8
Terug naar overzicht