foto: Voordracht

voordracht "Goesting is gezond" van Steffi Vertriest

Goesting in gezond
Lezing door Steffi Vertriest


• Dinsdag 18 juni 2019 om 19.00 uur in OC 't Viooltje; Violierenlaan 3b te 8400 Oostende.


Iedereen wil gezond eten, maar hoe pak je dat precies aan? En wat is nu echt gezond en wat zijn fabeltjes? Steffi Vertriest legt uit hoe je de juiste keuzes maakt en waarop je moet focussen. Tegelijk maakt ze komaf met een aantal gangbare ideeën, zoals 'alles met mate is het beste'. De teneur van haar filosofie is dat je zelf een grote impact kan hebben op je gezondheid – gezond leven is dus een haalbare kaart voor iedereen, als de goesting er maar is ... .
Steffi schetst een breed kader waaraan iedereen kan aftoetsen welk product goed is. Het gaat erom wat je wel moet eten en niet op wat je niet moet eten.
Een ideaal moment om je te laten besmetten door een frisse en originele kijk op voeding en gezondheid

De jonge dertiger Steffi Vertriest is bekend als chef bij het kookkanaal Njam! In haar programma “De gezonde Goesting” en in het gelijknamige boek staat alles in het teken van finger liking food: gezonde maaltijden om duimen en vingers van af te likken. Ook via haar blog Bye Bye Cheeseburger is ze een van de belangrijkste voorvechters van een gezonde levensstijl en natuurlijke voeding. Ze kookt en schrijft voor iedereen die op zoek is naar een andere, gezonde en lekkere eetcultuur.

Vele jaren teerde Steffi op een ontbijt van Bicky Burgers en energiedrankjes. Ze was totaal geen held in de keuken, een afhaalmaaltijd was zo veel sneller en lekkerder."
Op een verlicht moment kwam Steffi tot het besef dat haar lichaam beter verdiende dan een roofbouw door suikers en junkfood. Weg met de hamburgers, welkom fruit en groenten. Die ommezwaai heeft een grote inspanning gevraagd, maar ze geniet nog elke dag van de positieve effecten ervan. Sindsdien is ze veel energieker, meer gefocust, zelfverzekerder en staat ze dichter bij haarzelf.

Gezond leven gaat voor haar verder dan gezond eten. Ook yoga beoefenen geeft haar veel positieve energie. Steffi reikt de sleutels aan voor een healthy eetpatroon en een andere manier.Via haar tv-programma, blog, boek en voordrachten wil ze iedereen inspireren om gezonder in het leven te staan en gezondere keuzes te maken in de winkel en in de keuken

Bron: UiTinVlaanderen.be

Organisatie

naam
Stad Oostende

Wanneer

  • dinsdag 18 juni 19 19:00 uur

Waar

naam
Ontmoetingscentrum 't Viooltje
adres
Violierenlaan 38400 Oostende

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)
Terug naar overzicht