foto: Dansand 2019

Dansand!

Dit is een UiTPAS Oostende evenement.
Van 5 tot 7 juli 2019 palmt Dansand! voor de 6e keer Oostende in!

We presenteren meer dan 25 projecten op evenveel bijzondere plekken op het strand, de dijk en in de stad. Choreografen en dansers verlaten de theaterzaal en dagen zichzelf, elkaar en het publiek uit om te dansen en te bewegen in en met de stad. Prikkelende installaties in het park, aanstekelijke improvisaties op de dijk en dansante voorstellingen op het strand: drie dagen lang dansen we de zomer in!

Dansand! 2019 focust op de impact van de omgeving op ons lichaam. Hoe ervaren we verandering? Welke sporen blijven en welke worden weer uitgewist? Kunnen we ze zien of enkel voelen? Worden er door verandering nieuwe mogelijkheden geboden?

Dansand! maakt ruimte voor kwetsbaarheid en intimiteit waar de snelheid van ons dagelijkse leven vaak geen ruimte voor laat.

Zo is Pure van Christian Bakalov een zintuiglijke één op één voorstelling, kan je met Busy Rocks Uplifting Attractions in het Leopoldpark een zinnenprikkelend parcours beleven, verbindt Mette Edvardsen in Time Has Fallen asleep in the Afternoon Sunshine literatuur met beweging.

Dansand! is een divers en sensueel geheel, of je nu kenner, liefhebber of nieuwsgierige passant bent. Sommige voorstellingen werden gemaakt voor de klassieke zaal en worden aangepast voor het strand en de publieke ruimte. Met de tenen in het zand, wordt Dansand! een avontuur voor kijker én kunstenaar.

We geven inkijk in de werkruimte van de kunstenaars. Voor sommige producties is Dansand! het ideale LABO: een voorstelling in wording, een experiment in de publieke ruimte,… Als kijker geniet je mee en deel je je mening!

Dansand! kijkt naar de toekomst. We presenteren werk van het talent van morgen op verschillende plaatsen in het festival.

Wie zelf wil MEE DANSEN komt zeker aan zijn trekken in een van de workshops, yoga-sessies of tijdens een feest(je) in onze DANSBA'R! Kortom: dans, strand, stad en beleving staan centraal op dit driedaags festival.

Dansand! stelt werk voor van onder meer Daniel Linehan, Christian Bakalov, Femke Gyselinck, Mette Edvardsen, James Batchelor, Sung Im Her, Platform-K, Patricia Carolin Mai, Renan Martins, Charlotte Vanden Eynde & Nicolas Rombouts, Cassiel Gaube, Tuur Marinus / Busy Rocks, Vera Tussing en vele andere.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Organisatie

naam
KAAP

Wanneer

 • van vrijdag 5 juli 19 tot zondag 7 juli 19
  ma
  Gesloten
  di
  Gesloten
  wo
  Gesloten
  do
  Gesloten
  vr
  10u. - 23.59u.
  za
  10u. - 23.59u.
  zo
  10u. - 23.59u.

Waar

naam
KAAP | Vrijstaat O.
adres
Koning Boudewijnpromenade 10 (zeedijk)8400 Oostende

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €) Kansentarief voor UiTPAS Oostende: € 0
Terug naar overzicht