foto: Voordracht senioren in nood en thuiszorg van het sociaal huis

Voordracht senioren in nood en thuiszorg van het sociaal huis

Voordracht 'Meldpunt Senioren in Nood' en 'Thuiszorg' van het Sociaal Huis Oostende in Ontmoetingscentrum Oud Hospitaal
Dinsdag 19 maart om 14.00 uur
Meldpunt Senioren In Nood
Het Meldpunt Senioren In Nood is een vaste waarde in Oostende. Bij het meldpunt kunt u terecht als u een ernstige noodsituatie omtrent een senior wil melden. Het gaat bijvoorbeeld om noodsituaties van onveiligheid, vereenzaming en isolement en oudermisbehandeling.
Het meldpunt werkt met een zeer aparte methode van 'dicht' bij de mensen te staan en bewijst dagelijks zijn nut en zinvolheid.
Op 19 maart komen de mensen van deze dienst toelichten wat ze concreet ondernemen bij een melding, wie een melding kan doen, hoe je een melding kan doen en wat de voorwaarden zijn.

Thuiszorg voor zorgbehoevende inwoners en 80plussers uit Oostende
Het Sociaal Huis zorgt ervoor dat je als inwoner van Oostende zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Ze bieden een waaier aan mogelijkheden en begeleiden waar nodig met maar één doel: een gezond en comfortabel leven in de eigen omgeving.
Samen met jou wordt gekeken welke zorg nodig is. Dit kan gaan over wijkgerichte gezinszorg, poetshulp, ergotherapie, maaltijden, klusjesdienst, dagverzorgingscentrum, serviceflats, en/of personenalarm. De dienst Thuiszorg biedt individuele begeleiding, adviseert en helpt bij problemen. Er wordt ook nagegaan of je alle tegemoetkomingen en voordelen geniet waar je recht op hebt.
Om daarna gepaste zorg op maat aan te bieden wordt de dagelijkse zorg, met aandacht voor kwaliteit, georganiseerd: planning en aanpak worden duidelijk besproken.
De voordracht van het Sociaal Huis Oostende over het Meldpunt Senioren in Nood en over de Thuiszorg is gratis. Laat je vooraf weten als je komt? Dan reserveren we jouw plaatsje in Buurthuis Oud Hospitaal, Amsterdamstraat 61.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Organisatie

naam
Buurthuis Oud Hospitaal

Wanneer

  • dinsdag 19 februari 19 00:00 uur

Waar

naam
Buurthuis Oud Hospitaal
adres
Amsterdamstraat 518400 Oostende

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)
Terug naar overzicht