foto: The Golden Circle

Sarah Carlier: The Golden Dream

Sarah Carlier (°1981 - Izegem, woont en werkt in Den Haag) toont met "The Golden Dream" een nieuwe video-installatie over de problematiek rond transmigratie.
Oostende leek haar de uitgelezen plek om een eerste toonmoment in te lassen voor dit "work in progress".

Het werk van kunstenares Sarah Carlier kenmerkt zich door zowel persoonlijke als maatschappelijk geëngageerde foto- en videoprojecten. Via documentaire en fictieve elementen herschrijft ze herinneringen en verhalen. Carlier combineert alledaagse realistische en herkenbare situaties met gefantaseerde, soms onverwachte, absurdistische elementen. Haar werk is een constante bevraging naar het menselijk functioneren en gedrag met als doel onze conventionele maatstaven, cultuur en hedendaagse tijdsgeest te begrijpen. Het uiteindelijke werk kan een portret, landschap of stilleven zijn; een los beeld, een sculptuur, een narratief in boekvorm of een ruimtelijke installatie.

Sarah Carlier studeerde Fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag (2000-2004) en volgde de Master Fotografie aan de AKV/St. Joost in Breda (2004-2006). Haar werk was o.a. te zien bij: Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond te Amsterdam, Stroom Den Haag, IMPAKT Film Festival Utrecht, BredaPhoto, Photo Ireland in Dublin, het Paleis voor Schone Kunsten BOZAR Brussel, Art-Rotterdam, Unseen, FOMU Antwerpen en het Stedelijk Museum Amsterdam. Naast diverse privécollecties is haar werk ook opgenomen in de vaste collectie van zowel het FOMU als het Stedelijk Museum.Over “The Golden Dream” (prologue):

Hier bij ons is vrijheid vanzelfsprekend. We doorkruisen landen en genieten van een paspoort die ons zonder problemen toegang verschaft tot de wereld. Onze dromen zijn daar - the sky is the limit. Juist deze vanzelfsprekendheid maakt het vaak moeilijk om te levelen met individuen die die vrijheid niet hebben en die noodgedwongen omwille van oorlog en/of hongersnood opzoek gaan naar een betere leefomgeving. Machteloos kijken we naar hun komst, het onbekende boezemt angst in en onze goedbedoelde hulpacties komen soms onhandig over. Voor de tentoonstelling The Golden Dream (prologue) in Caps@Oostende neemt Carlier ons mee in een wereld van de droom, het verlangen en de pijnlijke realiteit. Uitgangspunt voor haar werken zijn de jonge Syriërs Mouaz al-Balkhi en Shadi Omar Kataf, beter bekend als 'The Wetsuitmen'.


De presentatie van “The Golden Dream” (prologue) bij CAPS@Oostende is
een eerste toonmoment van dit “work in progress”.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Contact

Telefoon
0495528097
e-mail
paul@c-aps.be
 • foto:
 • foto:

Wanneer

 • tot zondag 3 februari 19
  ma
  Gesloten
  di
  Gesloten
  wo
  Gesloten
  do
  Gesloten
  vr
  Gesloten
  za
  13u. - 18u.
  zo
  13u. - 18u.

Waar

naam
CAPS
adres
Kursaal-Oosthelling 88400 Oostende

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)
Terug naar overzicht