foto: Beginners

Première 'Beginners' - Carver-arrangement

De personages van de beroemde Amerikaanse schrijver Raymond Carver zijn vastgelopen in relationele routine en begraven dromen. Ze worden opgeschrikt door een plotse crisissituatie of brengen hun zekerheden zelf aan het wankelen vanuit een diepgeworteld verlangen naar 'het andere'.

Carvers' kortverhalen zijn al vaak bewerkt voor theater en film, waarbij Short Cuts van regisseur Robert Altman (1993) de bekendste is. Dat theaterregisseur Piet Arfeuille en cineaste Nathalie Teirlinck samen in het universum van Carver duiken, belooft een spannende visuele en theatrale gebeurtenis te worden. Wie in 2011 hun productie Yesterday (or how we felt about the rumour) zag, weet dat ze filmisch theater maken, zonder ook maar één camera te gebruiken.

Een vijftal kortverhalen worden met elkaar verweven in deze grotezaalvoorstelling met in de cast ondermeer Els Olaerts, Katelijne Verbeke, Karlijn Sileghem, Stefan Perceval, Frans Van der Aa, Vincent Van Sande en Lien Wildemeersch.

De ideale setting voor onze nieuwste productie 'Beginners' is een grote scène, dito schouwburg. Om die reden breekt Theater Malpertuis voor deze productie uit haar muren en zoekt de grote zalen op in Vlaanderen. Niet getreurd: voor de Malpertuis-fans ontwikkelden we een Carver-arrangement om de première in Oostende niet te hoeven missen. vertrek om 18u30 aan Theater Malpertuis Tielt - thuiskomst omstreeks 23u30.

XTRA: film 'Le Passé Devant Nous' met nagesprek (13/12)
Le Passé Devant Nous is de eerste speelfilm van Nathalie Teirlinck en brengt een ontroerend en intiem portret van Alice, een luxe-escorte die worstelt met haar moederinstinct. Wanneer haar ex-vriend omkomt in een auto-ongeval, wordt Alice onverwacht geconfronteerd met haar zesjarig zoontje Robin dat ze bij de geboorte achterliet. Verdeeld tussen de angst voor intimiteit en het verlangen naar geborgenheid probeert Alice haar rol als ouder op te nemen. Maar wat betekent een bloedband zonder gedeeld verleden? Kan liefde angst overwinnen? Een diepmenselijk portret over twee verloren zielen, over het ontwrichtende maar ook tedere gevecht elkaar en zichzelf terug te vinden.

Na de filmvertoning interviewt acteur Michaël Pas filmregisseur Nathalie Teirlinck. Ongetwijfeld zullen ze het ook over 'Beginners' hebben.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Tickets

website
http://www.malpertuis.be

Contact

Telefoon
051/40.62.90
e-mail
info@malpertuis.be

Organisatie

naam
Theater Malpertuis

Wanneer

  • donderdag 24 januari 19 18:30 uur

Waar

naam
De Grote Post
adres
Hendrik Serruyslaan 18a8400 Oostende

Prijs

€ 27,00 (Basistarief: 27,00 €; Busvervoer en ticket inbegrepen: 27,00 €; Busvervoer, broodje, drankje en ticket inbegrepen: 33,00 €)
Terug naar overzicht