foto: The Roy Orbison Story

The Roy Orbison Story 2019

THE ROY ORBISON STORY by BARRY STEELE & FRIENDS
Op algemeen verzoek van de fans en na het succes van zijn optreden in maart 2018 in het Kursaal, komt Barry Steele in 2019 terug naar Oostende!

Roy Orbison scoorde zijn grootste successen begin de jaren zestig toen 22(!) van zijn nummers in de Billboard Top 40 terug te vinden waren. 'Only the lonely', 'Crying' en 'Pretty Woman' zijn nog steeds wereldhits. Midden jaren tachtig vertoefde hij een poosje in de luwte van de muziekwereld. Zijn nummer 'In Dreams', dat door filmmaker David Lynch werd opgepikt voor de soundtrack van 'Blue Velvet', bracht daar verandering in. Spijtig genoeg overleed hij midden in zijn langverwachte comebacktour, net toen hij op pad begon te gaan met de superband The Traveling Wilburys.

The Big O is niet zo makkelijk te imiteren. Uiterlijk ben je er snel: zwarte kledij, zwart haar en een donkere zonnebril. Qua stem is het een ander paar mouwen. Roy Orbison had een zeer specifieke, diepe stem, ergens tussen een tenor en bariton, wat hem de bijnaam The Caruso of Rockopleverde.

BARRY STEELE is wereldwijd gekend als één van de beste Roy Orbison-tributezangers. Hij ziet er helemaal uit als The Big O, maar klinkt ook helemaal als deze legende. Met de steun van vrienden en familie werkte Barry Steele aan zijn tribute: hij verdiepte zich volledig in de muziek en de magie van The Big 'O'. Samen met de getalenteerde Barney Williams toerde hij de wereld rond : New Zeeland, Nederland, Oostenrijk, Duitsland, Ierland, Denemarken … In de VS trad hij op voor de zoon van Roy Orbison en deed hij een duet met Bill Dees, de co writer van heel wat Roy Orbison songs … Barry Steele legt de lat hoog en wil de songs brengen zoals ze origineel werden uitgevoerd! Zoals hij zelf zegt : “Roy Orbison was één van de grootste zangers ter wereld, ik moet hem alle eer aan doen.”

Op zaterdag 7 december 2019 treedt hij dus terug op in België , in het Kursaal van Oostende! Mis dit uniek aperitiefconcert om 11u zeker niet !!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • zaterdag 7 december 19 11:00 uur

Waar

naam
Kursaal Oostende
adres
Monacoplein z/n8400 Oostende

Prijs

Terug naar overzicht