foto: Fort Napoleon

Museumnocturnes - Fort Napoleon

Dit is een UiTPAS Oostende evenement.
Aan het eind van de achttiende eeuw annexeert Frankrijk onze gewesten. Napoleon vreest een aanval vanuit Engeland op de haven van Oostende en laat daarom in 1811 een imposant fort in de duinen optrekken. Tot een Britse aanval komt het echter nooit: het fort doet enkel dienst als wapenopslagplaats en als verblijfplaats van het Franse leger. Na de val van Napoleon in 1815 valt het ten prooi aan diefstal en vandalisme. In de beide wereldoorlogen krijgt het fort opnieuw een bestemming als artilleriekwartier van het Duitse leger.
Een tijd lang doet het dienst als museum en later als kinderspeelplek. Daarna raakt het monument in verval. Sinds 1995 wordt het fort beheerd door Erfgoed Vlaanderen die het na een vijf jaar durende restauratie vanaf april 2000 openstelt voor het publiek. Laat je meevoeren doorheen twee eeuwen geschiedenis.

TIJDELIJKE TENTOONSTELLING

Summer of Love, 50 jaar later
20 fotografen dienen de sixties van antwoord

Deze zomer is het 50 jaar geleden dat in San Francisco 100.000 jongeren bijeenstroomden om het verzet tegen de gevestigde orde te vieren. De wereld is die zomer van gelaat veranderd. Vrijheid, lichamelijkheid, spiritualiteit, muziek, mode,… Alles werd heruitgevonden. Wat blijft er nu nog van over? Samen met 20 Vlaamse fotografen geeft De Standaard deze zomer een antwoord op de Summer of Love in Fort Napoleon in Oostende. Jimmy Kets, Lieve Blancquaert, Frederik Buyckx, Jerome Sessini, Lorenzo Meloni en vele anderen kiezen een iconisch beeld uit Belgische en internationale archieven en zetten er een eigentijds antwoord tegenover. Van zaterdag 8 juli tot en met zondag 1 oktober 2017.

EXTRA ACTIVITEIT
Gratis gebruik audiogids (indien voorradig).

WANNEER Zaterdag 26 augustus 2017 van 18.00 tot 22.00 uur * GRATIS TOEGANG
WAAR Fort Napoleon, Vuurtorenweg z/n, 8400 Oostende * T 059/32.00.48 * www.fortnapoleon.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Contact

Telefoon
059 56 20 16
e-mail
cultuur@oostende.be
website
http://www.oostende.be/cultuur

Organisatie

naam
Dienst Cultuur Oostende

Wanneer

  • zaterdag 26 augustus 17 18:00 uur

Waar

naam
Fort Napoleon
adres
Vuurtorenweg8400 Oostende

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €) Kansentarief voor UiTPAS Oostende: € 0
Terug naar overzicht