foto: Frans Masereel, Petites dactylos, 1924, aquarel op papier. Privécollectie

Museumnocturnes - Mu.ZEE

Dit is een UiTPAS Oostende evenement.
Mu.ZEE, hét kunstmuseum aan zee beschikt over een uitzonderlijke collectie moderne en hedendaagse kunst met werk van Belgische kunstenaars of kunstenaars die in België wonen en werken. Deze samenstelling maakt het museum uniek in het Vlaamse museumlandschap. Aandacht is er niet alleen voor de grote namen uit de kunstgeschiedenis, maar ook voor de vele tijdsgenoten. De permanente collectie wisselt vaak van opstelling, maar de Ensor en Spilliaert museumvleugel is altijd toegankelijk: in deze vleugel ontdek je de grote en kleine verhalen rond de twee grootmeesters van Oostende, James Ensor en Léon Spilliaert!

Tentoonstelling
Tijdens de Museumnocturne kan je verschillende tentoonstellingen ontdekken: Frans Masereel en hedendaagse kunst: verzet in beelden, Richard Tuttle over James Ensor’s ‘real color’, Eric van Hove met Atchilihtallah. Over de transformatie van kunst, ambacht en producten. Een gids neemt je mee in de tentoonstelling van Frans Masereel die zijn visie op de wereld, zijn maatschappijkritiek en pacifisme belicht. Frans Masereel mag beschouwd worden als de belangrijkste graficus en houtsnijder uit de twintigste eeuw. Mu.ZEE kijkt terug en brengt de ideeën van Masereel in dialoog met de huidige samenleving via het werk van een aantal hedendaagse kunstenaars uit Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Amerika.
WANNEER Zaterdag 29 juli 2017 van 18.00 tot 22.00 uur * GRATIS TOEGANG
WAAR Mu.ZEE, Romestraat 11, 8400 Oostende * T 059/24.21.91 * www.muzee.be

EXTRA ACTIVITEIT
Gratis rondleidingen om 19.00 en om 20.00 uur. Maximum 25 personen per sessie. Duur: 90 minuten. Aanmelden voor deze rondleidingen gebeurt aan de kassa van Mu.ZEE. Hou er wel rekening mee dat de plaatsen beperkt zijn.

Frans Masereel, Petites dactylos, 1924, aquarel op papier. Privécollectie
© SABAM Belgium 2017 & Frans Masereel Stiftung Saarbrücken

Bron: UiTinVlaanderen.be

Contact

Telefoon
059 56 20 16
e-mail
cultuur@oostende.be
website
http://www.oostende.be/cultuur

Organisatie

naam
Dienst Cultuur Oostende

Wanneer

  • zaterdag 29 juli 17 18:00 uur

Waar

naam
Mu.ZEE
adres
Romestraat 118400 Oostende

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €) Kansentarief voor UiTPAS Oostende: € 0
Terug naar overzicht