foto: masker

HET MUSEUM VAN DE EIGENZIN

Dit is een UiTPAS Oostende evenement.
TAZ en Mu.ZEE hebben samen met een groot aantal partners de tentoonstelling “Het museum van de eigenzin” samengesteld. Het uitgangspunt is om creativiteit in een zo breed mogelijke zin te benaderen. Welke houding nemen we tegenover kunst aan? Wat is normaal en wat beschouwen we als een afwijking?
“Kunst en geestesziekte zijn allebei concepten met heel wazige contouren”, schrijft psychiater, kunstenaar en musicus Erik Thys.

Het museum van de eigenzin gaat niet op zoek naar een gemeenschappelijke grond, maar toont verschillende en soms ‘verstorende’ benaderingen. Dirk Pauwels, als gastcurator TAZ#2017, brengt een selectie kunstwerken uit de jaren zeventig gemaakt in het psychiatrisch ziekenhuis Caritas te Melle. KAOS, kunstatelier te Elsene, werkt samen met kunstenaars met of zonder psychiatrische aandoeningen. Villa Voortman en Museum Dr. Guislain, allebei te Gent, presenteren een nog andere invalshoek. Peter Dufurne toont kunstenaars betrokken bij de vzw WanderArt te Oostende en Mu.ZEE kijkt naar de eigen collectie.

De titel verwijst naar het nooit gerealiseerde Haus des Eigensinns, het ‘museum van de waanzinnige schoonheid’, te Berlijn. Vergeet de insider en de outsider. Wat als we een nieuwe taal ontwikkelen bij elke nieuwe ontmoeting.

Let op! Vanaf 21/10/2017 = andere toegangsprijzen n.a.v. Het Vlot . Kunst is (niet) eenzaam !

Bron: UiTinVlaanderen.be

Contact

e-mail
info@muzee.be
website
http://www.muzee.be

Organisatie

naam
Theater aan Zee

Wanneer

  • tot zondag 26 november 17

Waar

naam
Mu.ZEE
adres
Romestraat 118400 Oostende
Terug naar overzicht