Skatebowl De Velodroom

Skatebowl De Velodroom
Zwoele lijnen, zachte rondingen, stevig, een mooi geheel én een uitdaging van formaat! Dat is deze skatebowl in de Velodroom.

Zwoele lijnen, zachte rondingen, stevig, een mooi geheel én een uitdaging van formaat! Toegegeven, het is een beetje durven om je te laten gaan, maar éénmaal weg is er geen stoppen meer aan. Je doet het best met bescherming want het is al bij al niet geheel zonder risico.

Het is meer dan enkel een mega coole skatespot, er is nog voldoende ruimte om te chillen in het gras of om een fuifje te bouwen. En ook de graffiti zone is behouden gebleven (bij deze aan de graffiti-kunstenaars: niet ín de bowl je ding doen aub!). Het wordt een beetje the place to be als je het ons vraagt.

Wie in de Velodroom iets wil organiseren, neemt best contact op met de dienst Jeugd. Zij houden een kalender bij van wie er wat en wanneer doet en kunnen je helpen met wat logistieke ondersteuning. Je kan hen mailen via joenk@oostende.be of bellen naar 059/51.01.76.

Voor alle duidelijkheid: skaten doe je wanneer je er zin in hebt, je hoeft niemand iets te vragen en het is helemaal gratis.

Al dat moois had natuurlijk niet mogelijk geweest zonder de skaters zelf! Zij zijn er van dag één (en da’s ondertussen al een jaar of 6 geleden…) bij geweest, ze hebben samen met de dienst Jeugd en Groen een kijkje gaan nemen in Nederland en Duitsland en hebben mee (letterlijk!) de lijnen uitgezet. Maar daar stopte het niet bij; toen Concrete Dreams de beton aan het spuiten was, hebben zij ‘en cours du route’ ook nog een zegje kunnen doen en werd het oorspronkelijk concept ter plekke nog aangepast om het nóg te perfectioneren (en hier en daar ook veiliger te maken zelfs).

Wanneer

Openingsuren

 • maandag
  0tot0uur
 • dinsdag
  0tot0uur
 • woensdag
  0tot0uur
 • donderdag
  0tot0uur
 • vrijdag
  0tot0uur
 • zaterdag
  0tot0uur
 • zondag
  0tot0uur