Stinstage @ Paulusfeesten 2022

Paulusfeesten
Dinsdag 9 augustus – 19u05: DEREK & THE DIRT @ Pier & Pol

30 jaar geleden was Derek & the Dirt de rockband met één van de beste live-reputaties in België.
Na 3 succesvolle platen was het even genoeg en gingen gitarist Pim Wolf en zanger Derek elk hun eigen muzikale weg. De singles Oh by the way, Run en en Rosie werden regelrechte Belpopklassiekers en onderhuids bleef de zin groeien om nog eens samen met oud - maar vooral ook nieuw werk - de Belgische rockscène met enkele stomende optredens te verrassen.
Met het nieuwe album All Today’s Words is het eindelijk zover, hoogtijd om er na al die jaren nog eens live met the Dirt een vuile lap op te geven!

Stomende R&R en pakkende powerballads uit eigen land!

https://www.derek.be/derek-the-dirt
https://www.youtube.com/watch?v=KwB95ujhz5Q
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Woensdag 10 augustus – 16u00: RONI AHMED & FRIENDS @ Paulusplein

Roni Ahmed werd geboren in Midyat (Mardin, Turkije), in een Koerdisch gezin van 12 kinderen. Gesterkt door zijn moeilijk verleden, werd Roni een doorzetter die met saz en stem zijn manier van communiceren vond. Muziek werd zijn compagnon de route en leidde hem naar België. Hij brengt Koerdische en Turkse etnische muziek met Westerse invloeden. Zijn inspiratie haalt hij vooral uit de levensverhalen van toevallige ontmoetingen en giet deze in beklijvende songs.
Op de Paulusfeesten brengt hij twee gastmuzikanten mee.

https://youtu.be/4fgliuJ9EqY

Woensdag 10 augustus – 17u05: STEVEN TROCH BAND @ Pier & Pol

Zanger, harmonicaspeler extraordinaire, Steven Troch is al jaren één van de hoofdrolspelers in de Belgische bluesscene. Zijn albums zijn echter niet onder één noemer te vangen en getuigen van een brede en gevarieerde muzieksmaak. De nieuwe band, simpelweg “Steven Troch Band”, bestaat uit vier topmuzikanten die opnieuw een bijzondere sound neerzetten. Het is rootsmuziek maar met uitstapjes naar gospel, rumba, met hier en daar zelfs Oosterse en Latijnse ritmes. Matt T Mahony kleurt met zijn gitaarspel buiten de geijkte bluespatronen, Liesbeth Sprangers zorgt voor meeslepende baslijnen en drummer Bernd Coene schudt een variatie aan solide ritmes uit handen en voeten. Op de nieuwe plaat “The Call” bewijst Steven Troch Band dat blues nog steeds fris en vernieuwend kan klinken!

https://youtu.be/bU3v1trz5fk
https://youtu.be/oRCqRx4E-kg
http://www.steventrochband.com

Woensdag 10 augustus – 18u00: PIV’S MAFFE TOP 27 @ Paulusplein

Onze favoriete Vinylvreter graait in zijn platenbak en serveert ons 27 schitterende schijven, gelardeerd met pakkende praatjes.
https://pivhuvluv.be

Woensdag 10 augustus – 20u00: PEDDLIN’ PETE @ Paulusplein

Peddlin’ Pete is het soloproject van zanger- gitarist Piet Vercauteren. Gepakt met enkel een akoestische gitaar, zijn stem en stampbox neemt hij zijn publiek mee op een reis door de traditionele blues- en ragtimewereld. Onderweg pitstopt hij al wel eens in de jazz, rock & roll, bluegrass, funk, hardrock en zelfs disco. Hij kleedt bekendere nummers uit en weer aan en doet dit met grootse kunde en klasse. Eigen creaties maken het plaatje af. Rauw en recht uit de onderbuik, met humor gevleugeld, innemend, hartveroverend, danslustwekkend!
Een one-man-band zoals u er zelden één beleefde!

https://www.facebook.com/peddlinpete
https://youtu.be/xjwQpeDjT_c
https://youtu.be/zMDn6Y5QJG8

Woensdag 10 augustus - 22u30: THE BELIEVERS & SPECIAL GUEST @ Paulusplein

Nils De Caster & Sara De Smedt zijn samen The Believers. Nils begeleidde met zijn viool, mandoline, steel guitar en andere instrumenten al vele Belgische topmuzikanten. Je kent hem misschien van The Broken Circle Breakdown band. Hij en Sara vormen sinds 2018 een muzikaal duo. Sara gaat met haar loepzuivere stem recht naar de ziel van een song. Tijdens de eerste lockdown in 2020 zijn ze in hun schrijverspak gekropen en hebben ze het album “It Takes A Believer” thuis opgenomen. Op de Paulusfeesten brengen ze een special guest mee die we nog even verzwijgen. Eén ding is zeker: de warme stemmen en spel van deze drie sympathieke mensen beloven een onvergetelijk mooi, intiem en warm concert, maar met een wild kantje!

https://www.youtube.com/watch?v=JHtfcjeK2Rk
https://www.nilsdecaster.net/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Donderdag 11 augustus - 20u45: MOONSHINE REUNION @ Pier & Pol

Moonshine Reunion put uit een halve eeuw rootsmuziek en kneedt dit allemaal eigenzinnig tot een eigen, opzwepende sound. Met hun aanstekelijk enthousiasme en een stomende rollercoaster van Country, Blues en Rockabilly zetten ze elke dansvloer in vuur en vlam!

Let’s Rock, Stomp, Jump, Bop & Stroll!

https://www.moonshinereunion.be/
https://www.youtube.com/watch?v=dXoh3JtdpF4
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zaterdag 13 augustus - 19u05: BARITON LOCO @ Pier & Pol

Deze vierkoppige formatie brengt de rauwheid en finesse uit de instrumentale jaren ’50 en ’60 terug en schuwt hun roots in het hardere werk niet. De drie gitaristen zijn amper twintig, maar weten telkens 70 jaar gitaarmuziek in nauwelijks twee minuten te vatten. Denk aan de sound van Link Wray, de attitude van The Cramps en de klasse van Mancini.
Niet van de poes!

https://www.youtube.com/watch?v=AJ0TMgTeHfI

Zaterdag 13 augustus - 20u45: THE WHODADS @ Pier & Pol

The Whodads, vervaardigd uit het beste Fender-metaal, Tijuana-koper en afgesleten Hammond-hout, brengen al meer dan twintig jaar hulde aan hun favoriete instrumentale parels uit de jaren '50 en '60. Filmmuziek van Mancini en John Barry die je nooit te horen krijgt, Surfjazz en vette Mambo die klinken als cross-over tussen Link Wray en Perez Prado.
Hun nieuwste single, James Bond Is Black, is inmiddels een hit op Britse Ska-stations!

https://youtu.be/nY9NjRf0u-g
https://www.facebook.com/TheWhodads

Zaterdag 13 augustus - 23u15: KARKARA @ Pier & Pol

Karkara is een drietal uit Toulouse, Frankrijk en haalt zijn inspiratie uit verschillende rockgenres. Van de hypnotiserende psychedelische rock uit het Midden-Oosten tot de rauwe, verpletterende geluiden van garagefuzz en Duitse krautrock. Hun debuutalbum ‘Crystal Gazer’ verscheen in oktober 2019 op Stolen Body Records en inmiddels is er ‘Nowhere Land’, de straffe opvolger waar de band ons nog dieper onderdompelt in hun duistere en mystieke wereld. Live gaat het er intens aan toe en staat de band garant voor een opwindende odyssee naar Oosterse oorden.
Karkara is Karim Rihani op gitaar, zang en didgeridoo, Hugo Olive op bas en Maxime Marouani op drums en zang.

Oriental Fuzz Rock uit Frankrijk!

https://www.karkaraband.com
https://youtu.be/Mml9teezq20
https://youtu.be/E3FuThO7UCk
https://youtu.be/u7Cxg3UqF8A
https://youtu.be/tB7ZAOdizco