De Vier Seizoenen van Vivaldi - La Chapelle Sauvage
Dit is een UiTPAS activiteit.

La Chapelle Sauvage
Le quattro stagioni of De vier seizoenen is hét meesterwerk van de Italiaanse componist Antonio Vivaldi (1678 - 1741). Elk seizoen wordt op een ongeziene wijze auditief tastbaar gemaakt als een echte natuurschildering voor het gehoor. De partituur bevat talrijke aanduidingen zoals het blaffen van de hond, het onweer, en diverse vogelgeluiden waardoor de muziek een letterlijke weerklank geeft van het leven en de natuur in Vivaldi’s tijd. Een unieke inkijk ook in de gevoelswereld van deze geniale componist die de muziekgeschiedenis voorgoed heeft veranderd en de grondslag legde voor de filmmuziek.

LA PRIMAVERA - DE LENTE
Allegro - Largo e pianissimo sempre - Danza Pastorale: Allegro

L’ESTATE - DE ZOMER
Allegro non molto - Adagio e piano - Presto e forte - Tempo impettuoso d'Estate

L’AUTUNNO - DE HERFST
Allegro - Adagio molto - La Caccia

L’INVERNO - DE WINTER
Allegro non molto - Largo - Allegro

La Chapelle Sauvage ontstond onder impuls van de jonge Belgische dirigent Karel De Wilde als een internationaal initiatief van jonge professionele musici komende uit geheel de wereld. Wat hen samenbracht en typeert is een wilde en ontembare muzikale ambitie met een eigentijdse, kritische en reflectieve attitude. Niettegenstaande hun vaste kern modificeert hun bezetting zich gedurig naargelang het repertoire, dat een grote verscheidenheid aan kamermuziek bevat evenals werken voor symfonisch orkest en regelmatig samenwerkt met koren en internationale solisten. Hierbij steeds opzoek naar een creatieve en authentiek verantwoorde uitvoering, gebruik makende van de kennis en modernste technieken waarover we heden ten dage beschikken.

Dit concert is ten voordele van Oekraïne. De opbrengst gaat naar het hospitaal van het zwaar gehavende Borodianka in Oekraïne.